Categoriearchief: Lievelde

18e Achterhoekse Streekproducten markt

LIEVELDE – Maandag 2e Pinksterdag is Lievelde weer het centrum van creativiteit in de Achterhoek. Bij de editie in 2017 kwamen er duizenden bezoekers naar de Achterhoekse Streekproducten Markt. Het programma is dit jaar nog uitgebreider. Nog steeds vormen streekproducten een belangrijk onderdeel.

Nog steeds vormen streekproducten een belangrijk onderdeel. Gewoon om te kopen, Kaas, worst, Honing, jam, asperges, aardbeien en heel veel lekkers uit de streek…. En ook om te eten, insecten kunnen worden geproefd, Bakker Jos bakt brood in de oude oven. (H)eerlijk vlees op de smoker en “vergeten” vleessoorten op de bewegende barbecues. Het is volop happen in de ‘Hapjes Hook’.

In totaal zijn er 120 standhouders actief met allerlei vormen van creativiteit met penseel, hamer, beitel, breinaald, pen, papier, bloemen, planten en het woord. Maar ook op het gebied van eten is er van alles te zien en te proeven. Ook voor een advies over inrichting van tuin en buitenkeuken kunt u naar de markt, of gewoon genieten van Oldtimers van de Boerenkaas sterrit, met start en finish op de markt.

Fietsen en brommers kieken is mogelijk naast kijken naar de Vogelshow. Nieuw is dat “de oude Schoppe” wordt ingericht als een klein intiem theater voor creativiteit met woord en gedachten.

Voor de kinderen, maar ook voor volwassenen, is er de mogelijkheid om met een koe te knuffelen en om selfies te maken met koe Drieka “We hebben een kinderplein met tal van leuke en creatieve activiteiten”. De Kaasboerderij zelf is tijdens de markt volledig in bedrijf.

Er is live muziek met onder andere The Cowpokes en Drie Vreemde mannen. Jos ten Hoopen en Martin Essink maken sfeermuziek met accordeon en gitaar.

De Achterhoekse Streekproducten Markt wordt gehouden op maandag 21 Mei(Tweede Pinksterdag) van 10:00 tot 17:00 bij Kaasboerderij Weenink aan de Eimersweg 3 in Lievelde.

Entree is € 4.00 en kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Ook het parkeren is gratis.

  Lopersvereniginggroenlo Start nieuwe beginnersgroep

  GROENLO – Bij de Lopersvereniginggroenlo begint zondag 4 maart een nieuwe beginnersgroep. Vanaf die datum krijgen beginnende lopers zestien zondagen achter elkaar looptraining onder deskundige begeleiding. Ook krijgen deelnemers doordeweeks huiswerk mee. Bij iedere training is er ruimte voor theorie-items zoals gezonde voeding, juiste kleding en goed schoeisel. De cursus wordt afgesloten met een testloop van 3,2 kilometer.

  De beginnersgroep van de Lopersvereniginggroenlo is al jaren de manier voor beginnende lopers om daadwerkelijk de stap richting loopsport te zetten. Op een laagdrempelige manier maakt de sporter kennis met het lopen in zijn eigen omgeving.
  En dat alles begeleid door deskundige trainers van de Lopersvereniginggroenlo

  Hardlopen heeft een groot aantal voordelen. De belangrijkste op een rij:
  • Meer energie
  • Groter zelfvertrouwen
  • Afvallen ( wel met een goed dieet erachter )
  • Betere gezondheid
  • Sociale contacten

  De trainingen starten op zondag 4 maart. De aanvang van de training is om 9:00 uur

  Er wordt getraind vanaf het clubhuis.
  Het adres is: Bernard Vos Clubhuus
  Bergstraat 2 7137 MD Lievelde

  Voor meer informatie en opgave. geertlvg@kpnmail.nl

   Achterhoek trekpleister rijker met Brouwhoes Bier Experience in Lievelde

   LIEVELDE – Voor een unieke bier experience hoef je binnenkort niet meer naar Amsterdam. De Achterhoek krijgt namelijk haar eigen bierbeleving. Op het terrein van Erve Kots in Lievelde wordt op dit moment hard gebouwd aan de Brouwhoes Bier Experience. De experience biedt een unieke ontdekkingsreis voor jong en oud waarin op interactieve manier het brouwproces te ontdekken is. Naar verwachting zal de Brouwhoes Bier Experience in mei dit jaar haar deuren openen.

   Lokale bierbrouwerijen schoten afgelopen tijd als paddestoelen uit de grond, waarbij de nadruk ligt op het daadwerkelijke brouwen. Wat het Brouwhoes uniek gaat maken in de regio, is de nadruk op het zelf ontdekken en ervaren. De slogan luidt dan ook: “Verover je smaak”. Want waarom smaakt het biertje nou zo? Welke rijke historie gaat eraan vooraf? En welke ambacht wordt er gestopt in het brouwen van een lekker biertje?

   Naast een leuk en leerzaam uitje voor Achterhoekers, moet het ook een trekpleister worden voor toeristen van verder weg. Het Brouwhoes ligt op diverse toeristische routes en wordt daarmee erg toegankelijk voor een bezoek. Op een regenachtige dag is dit natuurlijk ook een perfect uitje.

   Ontdek en beleef zelf het brouwproces “Ons doel was om een échte beleving te creëren voor jong en oud. Geen rondje lopen door de brouwerij of een standaard museumbezoek. De Experience is juist gericht op interactieve elementen en beleving. Je moet dus zelf ook actief bezig en kunt het zelfs tegen elkaar opnemen. Heel veel meer over de exacte invulling willen we nog niet kwijt. Het moet natuurlijk een verrassende experience blijven”, aldus eigenaar Ben Weenink.

   De experience bij het Brouwhoes start met een eigen barcode, die je nodig hebt terwijl je jouw weg door het Brouwhoes vindt. Je wordt meegenomen door de brouwerij, het brouwproces, maar ook de unieke geschiedenis van de plek. Het Brouwhoes is namelijk gevestigd op de plek waar Frederik Hendrik tijdens de Tachtigjarige Oorlog zijn hoofdkwartier had gevestigd. Deze geschiedenis is op unieke wijze verweven in de gehele experience.

   In het Brouwhoes worden op dit moment de bieren Stadschschemer, Stadschglorie en Frederik Hendrik Pilsner gebrouwen. Deze bieren waren al langer te ontdekken bij Herberg Erve Kots, de Stadsch Pomp en het Huys van Frederik Hendrik, maar in de Bier Experience ontdek je dus ook het verhaal en de herkomst.

   Na de reis – die naar verwachting zo’n 1,5 uur duurt – eindig je in een gezellige bar met ambachtelijke sfeer. Hier krijg je uitgebreid de mogelijkheid om de verschillende bieren zelf te proeven. Uiteraard is de hele tour ook geschikt voor kinderen onder de 18 en wordt rekening gehouden met het feit dat er geen alcohol geschonken mag worden aan minderjarigen.

   Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de bouw én als een van de eersten de Brouwhoes Bier Experience ervaren? Like dan de Facebook pagina via Facebook.com/BrouwhoesAchterhoek.

   • [0] Teks: Jurriën Oonk

   Feestfabriek vindt exploitant Wijndomein Besselinkschans

   LIEVELDE – De organisatie van de Zwarte Cross, De Feestfabriek, heeft in De Klok Eibergen de juiste exploitant gevonden voor het dit jaar aangekochte Wijndomein Besselinkschans in Lievelde. Horecabedrijf De Klok Eibergen zal de activiteiten op het wijndomein het komende jaar voortzetten en in het komende jaar nieuwe plannen ontwikkelen om “feesten in festivalsfeer mogelijk te maken”, aldus Paul Klein Goldewijk, eigenaar van De Klok Eibergen. Er is meerjarige samenwerking aangegaan.

   Feestfabriek eigenaar Ronnie Degen: “De visie van Paul en Maike sluit aan op die van ons en hun plannen voor de toekomst spreken ons zeer aan. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat zij de kwaliteiten van De Klok Eibergen kunnen toevoegen aan het wijndomein.” Of de naam “Wijndomein Besselinkschans” gehandhaafd zal blijven, is op dit moment nog de vraag. Wat wel zeker is, is dat De Klok Eibergen alle bedrijfspanden, de zwemvijver en de tussenliggende grond in gebruik zal nemen.

    

    Loopbaanevent Marianum een succes!

    GROENLO – De eerste editie van het Loopbaanevent dat Marianum organiseerde op woensdag 13 december jl. van 14.00 uur – 17.00 uur in Erve Kots in Lievelde zit erop. En met succes, want de opkomst was groot. Het event was bedoeld voor alle leerlingen van vmbo leerjaar 2, 3 en 4 en voor havo/vwo leerjaar 3, 4, 5 en 6. Het doel om leerlingen te helpen met het maken van een vervolgstap in hun (school)loopbaan is zeker geslaagd.

    Opening wethouder van Onderwijs
    Wethouder van Onderwijs, de heer Hoijtink, opende het Loopbaanevent. Hij vertelde over het belang van dit event en was enthousiast over deze voorbereidingsvorm op de loopbaan en de toekomst van de leerlingen. De heer Hoijtink ziet in de gemeente Oost Gelre veel kansen en mogelijkheden voor werk.

    Aanwezige bedrijven en scholen
    Gedurende de middag konden leerlingen van Marianum kennis maken met bedrijven en vervolgscholen. Dit waren onder andere Bonsenreuling, Seesing Personeel, COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers), de Universiteit Twente, Saxion en AOC-Oost. Ook Defensie en de Politie ontbraken niet.

    In gesprek
    Leerlingen gingen in gesprek met de verschillende bedrijven om erachter te komen hoe de werkvelden in de Achterhoek eruitzien na een vervolgopleiding. Ook konden ze meer te weten komen over de overgang van het voorgezet onderwijs naar een mbo- hbo- of wo-opleiding.

    Overig
    Er waren tot slot presentaties van bedrijven en opleidingen, gesprekken met loopbaancoaches en bedrijven, scholen en oud-leerlingen konden met elkaar in contact komen.

     Lievelde: 13 december – Marianum houdt Loopbaanevent

     LIEVELDE – Marianum organiseert op woensdag 13 december a.s. van 14.00 tot 17.00 uur in Erve Kots in Lievelde een Loopbaanevent. Het wordt geopend door R. Hoijtink, wethouder van Onderwijs. Het loopbaanevent is bedoeld voor alle leerlingen van vmbo leerjaar 2, 3 en 4 en voor havo/vwo leerjaar 3, 4, 5 en 6. Het doel van het event is om leerlingen te helpen met het maken van een vervolgstap in hun (school)loopbaan.

     Tijdens het Loopbaanevent zijn vertegenwoordigers van bedrijven en contactpersonen van verschillende (vervolg)opleidingen aanwezig. Ook zijn er beroepsbeoefenaars en oud-leerlingen om de leerlingen te helpen met het vormen van een zo goed mogelijk beeld van het vervolgonderwijs en het werkveld waarin zij in de toekomst mogelijk terechtkomen. Verder zijn er docenten van Marianum aanwezig om de leerlingen ondersteuning te bieden. Leerlingen kunnen workshops volgen, luisteren naar sprekers van verschillende bedrijven en scholen en profiel- en studiekeuzegesprekken voeren met loopbaancoaches.

      Uitslagen Scharenborg crossloop

      LIEVELDE – Zondag 10 december werd de voor 25ste keer de Scharenborg crossloop gehouden. Deze werd georganiseerd door de Lopersvereniging Groenlo. Het parcours was zoals elk jaar aan de Eikendijk 9 in Lievelde (Terrein MACL).

      Van de 221 lopers die zich hebben ingeschreven, zijn er 196 gefinisht.

      Uitslagen Scharenborg Crossloop 2017

      Scharenborg Crossloop 2017
      Uitslagen
      12/10/2017
      Plaats Startnr Naam Gbj M/V Woonplaats/Club Km/per uur Eindtijd
      6,1 kilometer
      1. 63 Mark Te Brake 1995 M AVA ’70 17,70 0:20:48
      2. 71 Siraj Awal Aman 2001 M Argo 17,50 0:20:56
      3. 52 Ibrahim abdi ali 2001 M Hanzesport 17,30 0:21:10
      4. 72 Mudesir Awal Aman 1999 M Argo 17,00 0:21:38
      5. 60 Rick Heutinck 1985 M (Doetinchem) 16,70 0:21:57
      6. 84 Dennis Lankveld 1995 M Atletico 73 16,10 0:22:46
      7. 55 Hendri Weenk 1977 M ASV 15,10 0:24:16
      8. 95 Leon Jentink 1991 M (Aalten) 14,70 0:24:56
      9. 124 Michiel Wellink 2002 M AVA 70 14,70 0:25:04
      10. 99 Stan Prinsen 1999 M AVA 70 14,50 0:25:15
      11. 117 Thijs van der Woerdt 1989 M (Amsterdam) 14,40 0:25:36
      12. 80 Pascal Kolkamn 1980 M Sportcentrum de Tuunte 14,20 0:25:54
      13. 147 Herman Domhof 2001 M SSH 14,10 0:26:05
      14. 108 Denis Woeltjes 1968 M AVA 70 14,10 0:26:06
      15. 110 Tom Rensing 1986 M (Lichtenvoorde) 14,00 0:26:16
      16. 89 Jelle Leusink 1999 M ASV 13,70 0:26:46
      17. 86 Wesley Bolder 1980 M (Duiven) 13,60 0:26:56
      18. 100 Mees Prinsen 2001 M AVA 70 13,60 0:27:00
      19. 88 Jozo Vulic 1969 M LVG 13,30 0:27:43
      20. 123 Arjan Dunnewold 1969 M Archeus 13,20 0:27:52
      21. 53 Marijn Lampio 1974 M (Lichtenvoorde) 13,10 0:28:00
      22. 115 Wim Kortschot 1961 M Archeus 13,10 0:28:04
      23. 127 Luca Brummelman 1998 M (Vorden) 13,00 0:28:10
      24. 47 Rolf Schootman 1979 M ASV 13,00 0:28:10
      25. 66 Marcel Klein Gunnewiek 1972 M (Groenlo) 13,00 0:28:22
      26. 48 Theo Schootman 1949 M ASV 12,90 0:28:31
      27. 141 Sjaak Klein Gunnewiek 1987 M (Beltrum) 12,80 0:28:38
      28. 143 Sven Nienhuis 1987 M (Lichtenvoorde) 12,80 0:28:48
      29. 3 Henk huitink 1972 M AVA ’70 12,80 0:28:49
      30. 91 Gerbert Te Lindert 1965 M (Heekweg) 12,70 0:28:50
      31. 83 Emiel Stronks 1986 M Ava 70 12,70 0:28:54
      32. 101 Wouter Klumpers 1991 M KBP 12,70 0:28:58
      33. 45 Ralf Leidereiter 1963 M (Hamminkeln) 12,60 0:29:05
      34. 41 Gijs Vrieze 1982 M (Winterswijk) 12,50 0:29:23
      35. 122 Bjorn Hummelink 1989 M (Lichtenvoorde) 12,30 0:29:50
      36. 56 Job Ligterink 1999 M AVA ’70 12,30 0:29:53
      37. 142 Bart Klein Gebbink 1985 M SSH 12,30 0:29:55
      38. 119 Rudy Ter Bogt 1963 M SSH 12,20 0:30:01
      39. 92 Luke Te Woerd 1988 M (Beltrum) 12,20 0:30:04
      40. 102 Ronnie Heutinck 1974 V (Beltrum) 12,20 0:30:05
      41. 134 Tom Reinders 2000 M Ijsbaan Lievelde 12,20 0:30:08
      42. 144 Eric Schurink 1984 M (Lichtenvoorde) 12,20 0:30:11
      43. 38 Teun van Amersfoort 1982 M (Winterswijk) 12,10 0:30:21
      44. 30 Gilbert Heutinck 1976 M (Eibergen) 12,10 0:30:26
      45. 14 Daan Boekelder 1977 M (Beltrum) 12,00 0:30:31
      46. 145 Peter Wolterinck 1968 M (Groenlo) 12,00 0:30:33
      47. 54 Noah lampio 2004 M AVA ’70 12,00 0:30:33
      48. 1 Maurice Vos 1972 M (Lichtenvoorde) 12,00 0:30:40
      49. 107 Dirk-Jan Robbe 1967 M AVA 70 11,90 0:30:57
      50. 146 Tjerk Klein Gunnewiek 1991 M (Beltrum) 11,90 0:30:59
      51. 69 Laura Bomers 2001 V ASV 11,80 0:31:02
      52. 19 Chiel karssenberg 1986 M (Borculo) 11,70 0:31:32
      53. 74 Rene Weenink 1958 M lvg 11,70 0:31:33
      54. 27 Jos Tuinte 1962 M (Vragender) 11,60 0:31:49
      55. 138 Guido Houben 1991 M (Amsterdam) 11,50 0:31:50
      56. 129 Wieke Beunk 1954 M (Beltrum) 11,50 0:31:51
      57. 121 Geert Ten Have 1994 M (Lichtenvoorde) 11,50 0:31:57
      58. 140 Frank Heezen 1986 M (Beltrum) 11,50 0:31:59
      59. 136 Sanne Borckink 1989 V (Lichentvoorde) 11,50 0:32:00
      60. 113 Tom Wopereis 1977 M (Lichtenvoorde) 11,50 0:32:05
      61. 35 Kevin Tolkamp 1990 M (Doetinchem) 11,50 0:32:06
      62. 85 Marcel Kemperman 1970 M 11,40 0:32:09
      63. 98 Bas Broshuis 1971 M (Groenlo) 11,40 0:32:16
      64. 75 Marc Wielens 1967 M Run for Fun 11,40 0:32:17
      65. 5 Marijke Huisman 1962 V LVG 11,40 0:32:18
      66. 90 Derby Groot Severt 1977 V (Zieuwent) 11,30 0:32:26
      67. 65 Bianca Poelhuis 1975 V LVG 11,20 0:32:49
      68. 81 Hans Wezendonk 1952 M Loopgroep Jan Strijker 11,20 0:32:57
      69. 93 Edwin Gierinkink 1964 M 1964 11,10 0:33:06
      70. 44 Marit Testerink 1996 V (Aalten) 11,10 0:33:13
      71. 126 Jelle Werinkhof 1995 M (Vorden) 11,00 0:33:22
      72. 128 Baukje Wezinkhof 2001 V (Vragender) 11,00 0:33:22
      73. 94 Renata Gierkink 1966 V Run4Fun Vragender 11,00 0:33:25
      74. 125 Diede Horning 2004 V Ropes & Running 11,00 0:33:27
      75. 77 Ronald Gerritsen 1963 M LVg 10,80 0:34:01
      76. 33 Monique Zuidema 1970 V (Borculo) 10,80 0:34:08
      77. 73 Richard Nijhof 1966 M LVG 10,70 0:34:14
      78. 132 Ilse Borckink 1987 V (Lichtenvoorde) 10,70 0:34:22
      79. 131 Tristan Knufing 1965 M SSH 10,70 0:34:27
      80. 46 Anouk Tragter 1981 V ASV 10,60 0:34:42
      81. 57 Laurens Meekes 1954 M (Lichtenvoorde) 10,60 0:34:43
      82. 114 Pieter Dorrestein 1955 M LVG 10,50 0:34:53
      83. 16 Jan Wieriks 1953 M LVG 10,50 0:34:57
      84. 97 Gerrit Hilhorst 1962 M (Beltrum) 10,50 0:34:59
      85. 32 Sjack klein Goldewijk 1954 M LVG 10,50 0:35:08
      86. 34 Rianne Fokkers 1968 V AVA ’70 10,50 0:35:10
      87. 12 Michelle Luttikholt 2003 V (Beltrum) 10,40 0:35:14
      88. 135 Axel Reinders 1968 M IJsbaan Lievelde 10,40 0:35:21
      89. 28 Gerard Kamp 1954 M LVG 10,40 0:35:22
      90. 116 Els Ten Have 1991 V (Zwolle) 10,40 0:35:24
      91. 109 Annemarie Luttikholt 1979 V LVG 10,40 0:35:27
      92. 22 Gerdien Lankveld 1972 V (Beltrum) 10,30 0:35:45
      93. 17 Simone 1968 V LVG 10,30 0:35:48
      94. 148 Lonneke Ars 1989 V Archeus 10,30 0:35:49
      95. 76 Gijs van Dongeren 1983 M LVG 10,20 0:35:56
      96. 111 Elke Wezendonk 1984 V (Duiven) 10,20 0:36:04
      97. 87 Sabine Bolder 1980 V (Duiven) 10,20 0:36:09
      98. 112 Raoul Gennist 1979 M (Duiven) 10,20 0:36:10
      99. 103 Karlijn Heutinck 2007 V (Beltrum) 10,10 0:36:15
      100. 15 Chantal Papen 1977 V (Beltrum) 10,10 0:36:16
      101. 105 Linda de Vries 1973 V AVA 70 10,10 0:36:31
      102. 61 Mascha Scharenborg 1981 V LVG 10,00 0:36:45
      103. 64 Corinne Stoteler 1981 V (Beltrum) 10,00 0:36:49
      104. 79 Niek Wezel 1954 M AGN 10,00 0:36:54
      105. 11 Maik Halfman 1990 M (Borculo) 9,90 0:37:01
      106. 104 Michel Maas 1972 M (Winterswijk) 9,90 0:37:01
      107. 50 Finn Lebbink 2007 M (Groenlo) 9,80 0:37:35
      108. 51 Bob Lebbink 1967 M (Groenlo) 9,80 0:37:35
      109. 137 Renate Borckink 1965 V (Groenlo) 9,70 0:37:57
      110. 133 Lotte Reinders 1999 V Ijsbaan Lievelde 9,50 0:38:35
      111. 23 Iris Groot Zevert 1993 V (Beltrum) 9,50 0:38:38
      112. 49 Bianca Eekelder 1979 V AVA ’70 9,50 0:38:46
      113. 4 Judith Huitink 1975 V AVA ’70 9,40 0:39:05
      114. 118 Esther Wessels 1968 V LVG 9,40 0:39:06
      115. 96 Sophie Hilhorst 1998 V (Beltrum) 9,40 0:39:13
      116. 10 Henriette Ruessink 1970 V Archeus 9,20 0:39:56
      117. 78 Geri Tn Bulte 1963 M LVG 9,10 0:40:29
      118. 43 Wilma Ouwens 1958 V (Aalten) 8,80 0:41:50
      119. 68 Sabine Kasteel 1977 V (Beltrum) 8,60 0:42:51
      120. 26 Amber Klein Gunnewiek 1992 V (Beltrum) 8,50 0:43:27
      121. 62 Trees Ravesloot 1953 V LVG 8,40 0:44:02
      122. 82 Hetty Michorius 1963 V LVG 8,30 0:44:34
      123. 130 Janwillem Kamperman 1951 M lvg 8,30 0:44:35
      124. 120 Ingrid Overkamp 1963 V lvg 8,30 0:44:35
      125. 7 Marieke Peters-Oberink 1982 V (Winterswijk) 7,80 0:47:09
      126. 70 Karin Schwiening 1970 V (Dinxperlo) 7,60 0:48:19
      127. 42 Melissa Baks 1990 V (Beltrum) 7,50 0:49:13
      12,2 kilometer
      1. 330 Bob Te Lindert 1998 M Argo 16,50 0:44:28
      2. 332 Jordy Kloet 1993 M Argo 16,30 0:44:58
      3. 325 Pascal Schepers 1989 M (Doetinchem) 16,30 0:45:07
      4. 320 Bert van Veen 1986 M (Enschede) 15,50 0:47:32
      5. 317 Pim Elferink 1987 M (Nijmegen) 14,90 0:49:21
      6. 336 Edwin Ruumpol 1986 M Team EBS 14,80 0:49:31
      7. 302 Ynze Keulstra 1995 M (Enschede) 14,50 0:50:50
      8. 342 Ronnie Leusink 1970 M ASV Eibergen 14,40 0:51:00
      9. 309 Chris Frencken 1989 M Loopgroep Jan Strijker * 14,00 0:52:37
      10. 341 Peter Rouwhorst 1971 M (Ziewent) 13,70 0:53:41
      11. 357 Gerton Prinsen 1975 M LVG 13,60 0:54:11
      12. 347 Brigit Landewe 1965 V Action 13,50 0:54:30
      13. 334 Wouter Raben 1974 M Ava ’70 13,30 0:55:14
      14. 333 Stefan Scanu 1967 M Argo 13,20 0:55:28
      15. 322 Arjan Tragter 1976 M Voshaar Outdoor SEC * 13,20 0:55:35
      16. 316 Pascal Mokkink 1990 M (Lichtenvoorde) 13,20 0:55:42
      17. 345 Grada Boschker 1976 V Easy Running 13,10 0:55:54
      18. 305 Jeroen Franken 1979 M (Hengelo Ov) 13,00 0:56:27
      19. 338 Andre Bleumink 1967 M AVA 70 12,90 0:56:51
      20. 375 Wouter Scharenborg 1979 M (Groenlo) 12,90 0:56:55
      21. 362 Robin Wubbels 1986 M AVA 70 12,90 0:57:04
      22. 355 Herbert Ter Maat 1977 M AVA 70 12,70 0:57:50
      23. 335 Anne Oltvoort 1992 V Team EBS/pikeur makelaars 12,70 0:57:57
      24. 372 Han Helmers 1989 M Voshaar 12,60 0:58:10
      25. 374 Peter Nijhuis 1990 M (Beltrum) 12,60 0:58:13
      26. 376 Rik Borgijink 1992 M Survival Beltrum 12,60 0:58:16
      27. 340 Erik Rouwhorst 1971 M (Ziewenet) 12,60 0:58:16
      28. 329 Erwin Ter Haar 1974 M Loopgroep De Zandloper * (19006) 12,50 0:58:59
      29. 360 Rob van der Donk 1970 M LVG 12,40 0:59:03
      30. 354 Kevin Klein Tank 1978 M (Groenlo) 12,40 0:59:22
      31. 350 Erwin Wamelink 1991 M AVA 70 12,30 0:59:32
      32. 324 Peter Buiting 1972 M LVG 12,20 1:00:01
      33. 339 Jan Strijker 1952 M Loopgroep Jan Strijker 12,10 1:00:33
      34. 326 Han Hilderink 1967 M (Groenlo) 12,10 1:00:40
      35. 321 Bart Bemthuis 1990 M AV Haaksbergen 12,10 1:00:44
      36. 303 Niels te Brake 1985 M AV Haaksbergen 12,10 1:00:44
      37. 348 Petr van Aken 1970 M Lopersgroep 90 12,10 1:00:59
      38. 327 Dorien Sonderen 1966 V LVG 12,10 1:00:59
      39. 312 Peter Beumer 1973 M Nederlandse Triathlonbond 12,00 1:01:14
      40. 344 Maria Weenink 1958 V LVG 11,90 1:01:57
      41. 331 Luuk Spijkers 1990 M (Nijmegen) 11,90 1:01:57
      42. 358 Remco Simmelink 1976 M SSH 11,80 1:02:26
      43. 307 Peter Ressing 1968 M (Lichtenvoorde) 11,60 1:03:14
      44. 300 Eric Hoogerbrug 1965 M AVA ’70 11,60 1:03:20
      45. 315 Rudy Hulzink 1962 M (Haarlo) 11,50 1:03:57
      46. 370 Gerd de Lange 1966 M argo 11,30 1:04:49
      47. 369 Nicolette Ibink 1971 V (Westendorp) 11,30 1:04:49
      48. 361 Michel Grootholt 1973 M LVG 11,00 1:06:38
      49. 353 Wilma Steenblik 1971 V (Borculo) 11,00 1:06:44
      50. 323 Dennis Kolkman 1979 M (Lichtenvoorde) 11,00 1:06:46
      51. 349 Evelien Hillen 1971 V AVA 70 10,90 1:07:18
      52. 304 Karin Wilterdink-Molenaar 1982 V (Enkhuizen) 10,90 1:07:21
      53. 377 John Gelinck 1966 M LVG 10,90 1:07:24
      54. 313 Marieke Ressing 1977 V (Groenlo) 10,90 1:07:35
      55. 352 Susanne de Jonge 1971 V (Geesteren) 10,70 1:08:49
      56. 373 Eef Helmers 1991 M (Beltrum) 10,70 1:08:59
      57. 371 Marcel Kasteel 1976 M (Beltrum) 10,50 1:09:55
      58. 301 Kim Luttikholt 2002 V (Beltrum) 10,50 1:10:08
      59. 351 Marion Beunk 1973 V (Ruurlo) 10,40 1:10:49
      60. 356 Mile Pajic 1955 M (‘sHeerenberg) 10,40 1:10:50
      61. 337 Vincent Bomers 1962 M LVG 10,30 1:11:09
      62. 359 Ap Scheers 1966 M LVG 10,30 1:11:09
      63. 346 Jos Keulstra 1962 M Tpon 10,20 1:12:14
      64. 314 Marianne Hulzink 1964 V (Haarlo) 10,10 1:12:35
      65. 311 Jossy Waenink 1990 V (Vragender) 10,00 1:13:13
      66. 310 Leonie Spijkers 1990 V (Vragender) 10,00 1:13:15
      67. 343 Diederik Stolk 1959 M (Ruurlo) 9,90 1:13:57
      68. 306 Ton van Uem 1948 M (Borculo) 9,80 1:14:44
      69. 378 Paul Knuvers 1949 M LVG 9,60 1:16:57
      Aantal Finishers: 196
      • [0] Foto: Marga Geverink

      v.v. Erix verlengt contract trainer Bjorn Zweerink met één jaa

      LIEVELDE – Het bestuur van voetbalvereniging Erix is content te kunnen melden dat het lopende contract met trainer Bjorn Zweerink uit Winterswijk met één jaar is verlengd. Hierdoor gaat men een samenwerking voor een derde jaar aan.

      Trainer en bestuur waren er snel uit. De selectie en begeleiding waren unaniem om door te gaan met deze trainer. De samenwerking verloopt naast het sportieve binnen alle gelederen van de vereniging buitengewoon goed.

      Eric Ressing fungeert ook volgend jaar weer als assistent-trainer. Op dit moment draait v.v. Erix in de 4e klasse C goed mee, met als doel zich net als vorig jaar tijdig te handhaven.

       

       Schoonheidssalon in Lievelde geopend

       LIEVELDE – Angela te Vaarwerk heeft woensdag 8 november haar eigen schoonheidssalon in Lievelde officieel geopend. De opening ging gepaard met het doorknippen van een lint. “Met mijn vele jaren werkervaring zowel in de schoonheidssalon en parfumerie, heb ik sinds 24 oktober 2017 mijn eigen schoonheidssalon”.

       Schoonheidssalon ‘Pure Elegance Beauty’ is gevestigd in Lievelde aan de Lievelderweg 129 a. Het salon heeft een eigen ingang, bij Salon Tine in Lievelde!

       Angela heeft er onwijs veel zin in. “Mijn passie is om mensen het gevoel te laten ervaren, van wat goede huidverzorging en deskundig advies kunnen betekenen voor je huid! Daarom heb ik gekozen om te werken met het mooie en exclusieve merk Sothys.

       Wil je het zelf ervaren, maak dan een afspraak. Dit kan via de website.

       Voor meer informatie pure-elegance-beauty.nl of Facebook

        Naoberdagen met duizenden bezoekers

        LIEVELDE/RUURLO – De makers van het magazine Naober kijken terug op een geslaagde eerste editie van de Naoberdagen. Bijna 5.000 bezoekers genoten afgelopen weekend van het lezersevent bij Erve Kots te Lievelde. “Het leek of ik letterlijk door het tijdschrift Naober wandelde.” “Wat een prachtige dag!” “Wat hebben we enorm genoten!” Zomaar drie enthousiaste reacties van bezoekers van de Naoberdagen die het blad op 23 en 24 september hield bij Erve Kots in Lievelde. Het evenement was de feestelijke afsluiting van het tienjarig jubileum van het magazine voor Oost-Nederland.

        De Kracht en Pracht van het Oosten kreeg inhoud door het optreden van artiesten, standhouders met bijzondere spullen, demonstraties en workshops.

        Zaterdag stal Dick van Altena de show met country-evergreens en liedjes uit de Betuwe, kok Nel Schellekens verbaasde het publiek met haar ‘van kop tot kont’- kookwijze en werd hartelijk gelachen om het ‘werkvolk’ dat luidruchtig over het terrein banjerde. Troubadour Gery Groot Zwaaftink boeide de bezoekers met zijn verhalen en liedjes en meerdere exclusieve stands zorgden voor een breed palet aan lekkere producten, proeverijen en hebbedingen.

        Zondag vertederden de jonge boerendansertjes van Maarkels Diamant de bezoekers en werden herinneringen opgehaald bij het zien van nostalgische kinderwagens en kleding ‘van toen’. Kinderen konden knutselen of zich vermaken met de tokkelbaan van Klimbos Ruurlo. Het welbekende Brook Duo zorgde met vrolijke liedjes voor een opperbeste stemming.

        Overal op het fraaie terrein vonden speciale ontmoetingen plaats en er was veel interactie met het publiek. De “mooiste dialectwoord” verkiezing bewees dat de streektaal leeft getuige de honderden briefjes met favoriete dialectwoorden die bezoekers opschreven. Uitspraken als “schottelslet, kateker, pokkelen en vernemstig” zorgden voor humoristische conversaties tussen onder meer Achterhoekse, Twentse, Veluwse en Drentse bezoekers.

        Hoofdredacteur Marsha Walraven: “Ik vind het fantastisch dat ik afgelopen weekend zoveel lezers heb mogen ontmoeten. Iedereen is even enthousiast over het tijdschrift én over het evenement. Wij als makers hebben er veel energie van gekregen. Wij nemen dit enthousiasme, en alle tips en ideeën van onze lezers mee om een nóg beter blad af te leveren!”

        Het was een geslaagd weekend. De organisatie beraadt zich over een eventueel vervolg.

        • [0] Tekst en foto's: PR

        Grol speelt gelijk tegen Erix in de beker

        GROENLO/LIEVELDE – Grol 1 heeft zichzelf in de laatste oefenwedstrijd vóór de competitiestart een slechte dienst bewezen door met slechts 1-1 gelijk te spelen tegen vierdeklasser Erix. Op het sportpark Delakker in Lievelde trof de equipe van trainer/coach Sander Hoopman een ontketend Erix als tegenstander, dat koste wat het kost niet wou verliezen van het ‘grote’ Grol. Nadat Grol in de 52e minuut via de ook deze keer weer goed spelende Luc Berentsen een 0-1 voorsprong had genomen, was het de thuisclub die in de 90e en dus allerlaatste minuut van het bekerduel de gelijkmaker wist te produceren. Een doelpunt dat in het centrumdorp van Oost Gelre werd gevierd alsof er een kampioenschap was behaald.

        Na twee eerdere ruime overwinningen, te weten 6-1 en 6-0 tegen respectievelijk Ruurlo en Sp. Haarlo, was deze remise daarentegen wel voldoende om poulewinnaar te worden en daarmee door te stoten naar de volgende ronde in de strijd om de amateur KNVB-beker.
        Erix, de ploeg van trainer/coach Bjorn Zweerink, trok direct na het aanvangssignaal van scheidsrechter Vincent Beunk fel van leer. Duidelijk zicht- en op het veld merkbaar was het dat de Lieveldenaren tot op het bot gemotiveerd waren om tegen de deze keer in rood-zwart aangetreden naburige Grollenaren een goed resultaat neer te zetten. Er werd gevochten voor iedere bal waarbij met name in de verdediging de harde tackle niet werd geschuwd.

        Grol, op de donderdagavond voorafgaande aan deze bekerwedstrijd tijdens een ingelaste oefenwedstrijd in eigen huis nog met 3-1 de baas over eersteklasser FC Winterswijk, probeerde daarentegen met technisch verzorgd voetbal op het ietwat te lange natuurgras van Erix de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ondanks die goede bedoelingen, wisten de zichtbaar getergde spelers van Erix het spel van de Grolploeg te ontregelen, waardoor het opgekomen Grolpubliek een troosteloze partij voetbal kreeg voorgeschoteld. Tweemaal over drie kwartier, waarbij men deze keer met name uitblonk met slecht en ongecontroleerd aanvalsspel met het missen van diverse kansen tot gevolg.
        Derhalve een wedstrijd om snel te vergeten, waarbij de gedachte: ‘Een slechte generale betekent in de regel een goede repetitie!’ maar moet overheersen. Daarbij hopende dat er zondag a.s. bij de start van de nieuwe amateurvoetbalcompetitie in de derde klasse C van de KNVB een ander Grol 1 binnen de lijnen staat. Immers dan gaat het om het echie.

        Opstelling Grol tegen Erix:
        Doel: Wessel Baarslag;
        Achter: Teun Pasman (60e min. Tim Leusink), Mart Willemsen, Ramon Landewers en Bjorn te Braake;
        Midden: Quint Kristen (79e min. Roel Bruins), Michel Kamphuis en Luc Berentsen;
        Voor: Wouter Rexwinkel, Mart Zieverink en Rutger van Schijndel (60e min. Jordy Oonk).

        Zondag 24 september a.s. gaat de competitie 2017-2018 voor Grol 1 van start met een uitwedstrijd tegen OBW in Zevenaar (aanvang: 14.30 uur). De eerste thuiswedstrijd tegen Groessen wordt vervolgens gespeeld op zondag 1 oktober a.s. (aanvang: 14.30 uur) op het sportpark Den Elshof in Groenlo.

         Lievelde 1 okt. – Boekpresentatie bij jubileumviering Dialectkring

         LIEVELDE – Op zondag 1 oktober a.s. organiseert de zestigjarige Dialectkring Achterhook & Liemers (www.dialectkring.nl) de honderdste aflevering van het programma ‘Met dialect op de koffie’.

         Op deze morgen wordt het boek ‘Met Eigen Woorden’ deel 3 gepresenteerd, een initiatief van wijlen Henk Krosenbrink. Deel 1 gaat over het schrijven in de streektaal in de periode 1600-1900, deel 2 bestrijkt de periode 1900-1950 en deel 3 gaat over de periode 1950-2000.

         In het naslagwerk, samengesteld door D.J. ten Hoopen en H. Lettink, staan 63 streektaalschrijvers en wordt uitgegeven door uitgeverij Fagus uit IJzerlo, in samenwerking met de Henk Krosenbrink Stichting.

         Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt door Hans Keuper. Het boek is die morgen te koop voor € 19,95. (Winkelprijs € 24,95)
         Daarna zorgen Hans Keuper (Boh Foi Toch) en Ferdi Joly (Ex-Normaal en ex-Boh Foi Toch gitarist) samen voor een sfeervolle invulling van de honderdste aflevering van ‘Met dialect op de koffie’. Ze brengen luisterliedjes in het dialect van Dinxperlo en Zieuwent.

         De bijeenkomst wordt gehouden van 11.00 uur tot 13.00 uur bij Erve Kots in Lievelde. De entree bedraagt deze speciale morgen tien euro per persoon inclusief twee keer koffie of thee. Ook niet-leden van de Dialectkring zijn van harte welkom.

          Ontdek de Kracht en Pracht van het Oosten

          LIEVELDE – Het 10-jarig bestaan van het tijdschrift Naober kent deze nazomer een feestelijk hoogtepunt: de eerste editie van De Naoberdagen. Op 23 en 24 september komt het magazine tot leven bij Openluchtmuseum Erve Kots in het Achterhoekse Lievelde. Wandel met de makers door het blad en geniet van ‘De Kracht en Pracht van het Oosten’. Kom kijken, proeven en luisteren en ontdek op de verschillende themapleinen de passie van circa honderd ambachtsmensen, streekproducenten en sfeermakers. Stuk voor stuk ambassadeurs van het goede leven, hier in het oosten van het land. Hoofdredacteur Marsha Walraven: “Als je ziet wat voor werk er allemaal wordt verzet om van die twee dagen een enorm feest te maken, krijg ik ontzettend veel zin om het eindresultaat te zien. Het terrein van Erve Kots wordt compleet getransformeerd tot Naober; alsof je écht door het blad wandelt. Hoe mooi is dat!”

          Reuring op het Naoberplein
          Het Naoberplein vormt het gezellige middelpunt van de Naoberdagen. Onder het genot van een hapje en drankje genieten bezoekers hier van optredens van artiesten uit de regio. Brook Duo met Naober columnist Gert Jan Oplaat staat garant voor sfeervolle en herkenbare muziek. Dick van Altena schreef bijna 1100 liedjes, waaronder de nodige hits voor Mooi Wark, De Sjonnies en Saskia & Serge. Tijdens de Naoberdagen begeleidt hij zichzelf op gitaar. Sandra van Reys is er op zondag, waarbij ze ongetwijfeld haar ‘Ode aan de Achterhoek’ zal zingen. Marlies Claasen brengt korte verhaaltjes door middel van klank, melodie en ritme. Theater is er onder meer van Herman Kampman en Jan Niewold. In het dialect!

          Lezers kunnen op het Naoberplein ook de makers en columnisten van het tijdschrift ontmoeten. En daar kijkt hoofdredacteur Marsha Walraven naar uit. “In Lievelde is veel moois te beleven op de Naoberdagen. Omdat ik nog maar net ben aangetreden als hoofdredacteur ben ik extra benieuwd naar de lezers die op dit evenement afkomen. Wat maakt Naober Naober? En wat willen de mensen teruglezen in het blad? Belangrijke vragen voor ons als redactie. Ik hoop de antwoorden te vinden op de Naoberdagen.”
          Ook is er veel interactie met het publiek rondom kennis van de regio en de streektaal. Hiermee zijn zelfs ballonvaarten te winnen!

          Lekkers uit de streek  
          In elke editie van Naober staan streekproducten in de schijnwerpers in de rubriek ‘Preuverieje’. Deze eerlijke, vaak ambachtelijk bereide lekkernijen geven uiteraard ook smaak aan de Naoberdagen. Leveranciers uit alle streken van het oosten presenteren hun trots op het ‘Heerlijk en Eerlijk’ plein. Proeven staat hier centraal!

          Uiteraard is er ook ‘live-cooking’. Zo komt chef-kok en vaste smaakexpert van Naober Nel Schellekens op zaterdag naar Lievelde. Volgens haar credo ‘Van kop tot kont’ verwent ze al jaren de liefhebber van de eerlijke keuken. Presentatrice en kookboekenauteur Nadia Zerouali verzorgt zondag een kookdemonstratie. Samen met haar vriendinnen Nynke Dolphijn van De Kookloods en Annet Nijboer van De Hippe Keuken en Zuster Evie (bekend van De Puike Potten en Hemelse Hangop). Tijdens de Naoberdagen gaan ze de uitdaging aan: een snel en verrukkelijk gerecht bereiden van streekproducten. Doen ze dit samen of gaan ze de battle aan? Achterhoeks versus Marokkaans? Kom kijken en proeven!

          Inspiratie voor huis en tuin
          Wat zijn de laatste trends in de woonwereld? Bent u liefhebber van de landelijke woonstijl of kunnen industriële meubels u wel bekoren? Tijdens de Naoberdagen kunt u – net als in het tijdschrift – ‘binnenkieken’ en inspiratie opdoen. Ook voor de buitenboel! Groenspecialisten geven u graag advies op het gebied van beplanting, het snoeien van bomen en struiken en het inrichten van een gezellig terras. Ook vindt u bij hen het nieuwste tuingereedschap en handige tuinmachines, om zelf te testen. Bent u op zoek naar een mooi beeld voor de tuin? Dolf Bierhuizen neemt zijn sculpturen in hout mee naar de Naoberdagen. Op het ‘Hebbedingen’-plein ten slotte is het heerlijk struinen langs kramen met originele woonaccessoires, kleding, bloemen, kunst en handgemaakte sieraden.

          Ambachten en streektaal
          Oosterlingen zijn trots zijn op hun rijke historie en cultuur. Dat geldt ook voor de streektaal en de vele gebruiken rondom naoberschap. Dit komt tijdens de Naoberdagen op interactieve wijze naar voren op het ‘Cultuur en Natuur’-plein én in de zalen van Erve Kots. In de ambachtsstraat tussen de gebouwen vinden demonstraties en workshops plaats met oude ambachten als een smidse en houtbewerking. Door deze te combineren met moderne varianten als stipwerk en vilten wat momenteel weer helemaal hip is. Zo ontstaat een boeiend samenspel. Leuk en leerzaam tegelijk!

          Over de locatie: Erve Kots
          Openluchtmuseum en Herberg Erve Kots ligt In Lievelde, verscholen in het prachtige Achterhoekse coulisselandschap. Dit fraaie Saksische pareltje bestaat uit markante, authentieke gebouwen als het Los Hoes, de Schoppe en de oude boerderij ‘Kots’. De geschiedenis van deze plek gaat ver terug; ooit werd er een graf ontdekt uit de zevende eeuw. Tegenwoordig ontdekt u er hoe de Sallandse boer vroeger woonde en werkte. Huisbrouwer Ben Weenink schenkt er zijn eigen brouwsels en vertelt met passie over zijn vakmanschap.

          Naober magazine
          Naober (‘buur’ in het dialect) is in tien jaar tijd uitgegroeid tot dé plattelandsglossy van het oosten. Kleurrijke reportages over Gelderland, Overijssel en Drenthe vullen de pagina’s. Onderwerpen als ambacht, verborgen natuurpareltjes, ouderwets lekkere streekproducten en inspirerende huizen op het platteland zijn vaste ingrediënten. Maar ook ‘Bekende Oosterlingen’ en markante inwoners van de regio geven kleur aan het blad. Opvallend genoeg beperkt de verspreiding van Naober zich niet tot de drie provinciegrenzen: Naober heeft abonnees en trouwe lezers in heel Nederland. Naober verschijnt zes keer per jaar, heeft een oplage van 30.000 exemplaren en een bereik van 100.000 lezers. De website www.naober.nl kent 13.000 unieke bezoekers per maand.

           Start campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in Aalten – Oost Gelre

           Bewoners worden ingelicht over glasvezel tijdens informatieavonden

           AALTEN/OOST GELRE – De campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in deelgebied Aalten – Oost Gelre is dinsdag 22 augustus van start gegaan. Hieronder valt het buitengebied van de gemeenten Aalten, Oost Gelre en een deel van de gemeente Berkelland. Inwoners van deze gemeenten kunnen vanaf nu tot 23 oktober 2017 een glasvezelabonnement afsluiten bij een dienstaanbieder. Al bij 50% deelname gaat de aanleg door. Om bewoners te informeren over de aanleg, kosten, voorwaarden en planning worden vier informatieavonden georganiseerd.

           De campagne Glasvezel buitenaf is een initiatief van Communication & Infrastructure Fund (CIF). In totaal gaat het om ruim 3.450 huishoudens en bedrijven. Aanmelden voor glasvezel kan tot 23 oktober 2017 door een abonnement bij een dienstaanbieder af te sluiten.

           Alle bewoners krijgen hetzelfde aanbod: keuze uit vier dienstaanbieders voor een passend glasvezelabonnement en een vastrechtvergoeding van 1600 euro bij eenmalige afkoop of 12,50 euro per maand. Inwoners die na de inschrijfperiode van 23 oktober 2017 alsnog kiezen voor glasvezel betalen de werkelijke aansluitkosten van minimaal 995 euro.

           Informatiebijeenkomsten
           Vandaag of morgen valt een uitnodiging voor de informatieavonden bij de inwoners op de deurmat. CIF kiest ervoor om inwoners persoonlijk te informeren. “Wij vinden het belangrijk om vanuit CIF te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op glasvezelpakketten, kunnen bij hen terecht met vragen,” vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf.

           Datum Plaats Locatie
           04-september Lievelde Erve Kots
           05-september Aalten Restaurant ’t Schepersveld
           06-september Lintelo Kulturhus Lintelo
           07-september Lichtenvoorde ‘t Zwaantje

            

           Vraag glasvezel buitengebied groot
           Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de reeds afgeronde campagnes van CIF. Eerder al zeiden inwoners van andere buitengebieden, zoals Berkelland, Borne, Dinkelland, Hof van Twente, Winterswijk en Zuidoost Twente ‘ja’ tegen glasvezel. In alle gebieden is het benodigde percentage van 50% gehaald en wordt dus glasvezel aangelegd.

           Meer informatie over de campagne is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.

            Lievelde krijgt ‘Lokaal voor Verlof’

            LIEVELDE – Donderdagavond 29 juni werd symbolisch de aftrap gegeven voor de herbestemming van het voormalige Café Arink. Het voormalige café ligt tegenover het station en stamt uit 1931.

            Vereniging Lievelds Belang heeft plannen uitgewerkt om van het voormalige Café een multifunctionele bezoekerscentrum te maken met de naam ‘Lokaal voor Verlof’. Het wordt een vertrekpunt voor bezoekers aan de Oost-Achterhoek. Waar zij informatie krijgen over onze regio en de toeristische sector. Vervolgens kunnen toeristen het achterliggende coulisselandschap gaan verkennen. Het omliggende gebied wordt ingericht als een bijzonder park, een trekker op zichzelf.

            De gemeenteraad ging in februari akkoord met het aankopen van het Vion-terrein in Lievelde. Hiermee werd ook de weg vrijgemaakt voor het burgerinitiatief om het gebied een nieuwe invulling te geven.

             IVN-rondleiding Koolmansdijk

             LIEVELDE – Op zondag 18 juni organiseert de afdeling Oost Achterhoek van de Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie (IVN) een excursie naar het natuurgebied Koolmansdijk in Lievelde.

             Start: 14.00 uur bij de parkeerplaats van Staatsbosbeheer Koolmansdijk 7173NC Lievelde.

             De Koolmansdijk is een ongeveer 15 jaar oud natuurgebied, gelegen ten noorden van Lichtenvoorde. Het is een prachtig blauwgraslandschap met een bijzondere vegetatie. Het gerucht gaat dat dit zelfs één van de grootste orchideeënrijke ‘nieuwe’-natuurgebieden is. Half mei bloeiden al de eerste gevlekte orchissen. Verder zijn er de Rietorchis, de Welriekende orchis en de Moeras-wespenorchis te vinden. Vanaf juni/juli volgen dan diverse Gentiaansoorten, Echt Duizendgulden kruid en Parnassia. Tijdens de excursie vertellen de natuurgidsen van de IVN  meer over het gebied en de flora en fauna.

             De wandeling voert over een vaak drassig terrein. Als het veel heeft geregend is waterdicht schoeisel daarom wel zo praktisch.

             Aanmelden is niet nodig voor deze ongeveer twee uur durende wandeling. Aan de excursie zelf zijn geen kosten verbonden. Voor de koffie of thee halverwege wordt een kleine bijdrage gevraagd.

             Voor inlichtingen over IVN-wandelingen kunt u bellen met: André Hendriks, 0544-352043.

              Uitslagen Volksspelen Lievelde

              LIEVELDE – Tijdens de volksspelen in Lievelde zijn maandag 12 juni Tim Weenink en Tiny klein Avink het Koningspaar van 2017 geworden. Jeugdkoningspaar zijn geworden Ido Ressing en Anouk te Brake.

              Start nr Groep Titel Totaal punten
              1 Danique te Marveld, Sterre Wolterinck, Floor Reinders Panda’s in Lievelde         792
              2 Lot te Woerd, Maura Elfrink, Eline Spexgoor, Nina Eeftink, Niké Mensink Knibbel, knabbel, knuisje         753
              3 Sem te Woerd, Koen Bleumink, Guus te Brake, Job Buesink Laat je niet kisten……         743
              4 Floris Ikink, Kjeld Nijhof Van oud naar nieuw         729
              5 Cis Arink, Meike Hallers,Jan Ressing, Stijn Arink, Nora Nijhof, Amber Kamperman, Tijn Papen Emotie-auto         706
              6 Doris Reinders, Maud Arink, Fleur klein Gunnewiek, Loes Demkes Terug in de tijd         703
              7 Jikke Wopereis, Eva Bleumink, Jaydie van der Zee Wij zijn online         688
              8 Teun Hulshof, Jelmer Banning, Joep te Poele TEAM MAX VERSTAPPEN         669
              9 Merel Weenink, Boet Leemreize, Noor Papen Smiley         665
              Stichting ” School- en Volksfeest LIEVELDE”
              Wolcorso 2017/ Themawagens
              Officiële uitslag: Themawagens
              Plaats Groep Idee Moeilijk- Kleur- Af- Totaal TOTAAL
              heids- scha- werking indruk
              graad kering
              1 Um de Molle                                    254       255     263     262      270   1.304
              2 Knudde                                    243       246     240     259      241   1.229
              3 D’n Esch                                    237       246     247     252      245   1.227
              Stichting ” School- en Volksfeest LIEVELDE”
              Officiele uitslag:
              Zeepkisten ROL&DOL race 2017 Heanig AN Zondag 11 juni 2017
              Start Groep Titel ROL&DOL
              PLAATS nr.
              1 4 Cis Arink, Meike Hallers,Jan Ressing, Stijn Arink, Nora Nijhof, Amber Kamperman, Tijn Papen Emotie-wagen 0,43
              2 6 Sem te Woerd, Koen Bleumink, Guus te Brake, Job Buesink Laat je niet kisten 0,48
              3 1 Teun Hulshof, Jelmer Banning, Joep te Poele TEAM MAX VERSTAPPEN 0,53
              4 2 Bart Wopereis; Bink Beusink; Teun Roerdink; Pepijn te Brake New Kids Turbo 0,57
              5 5 Tom Ressing; Dorus te Brake; Stijn Kamperman; Kay Wolterinck The Lambo’s 1,02
              6 3 Daan Reinders; Jasper Wopereis; Lasse Hallers Triple XXX
              Stichting ” School- en Volksfeest LIEVELDE”
              Officiele uitslag:
              Zeepkisten HELLING RACE 2017 Heanig AN Zondag 11 juni 2017
              Start Groep Titel RONDE 1 RONDE 2 SNELSTE
              nr. Helling Helling
              PLAATS
              1 2 Bart Wopereis; Bink Beusink; Teun Roerdink; Pepijn te Brake New Kids Turbo 16,5 15,5 15,5
              2 6 Sem te Woerd, Koen Bleumink, Guus te Brake, Job Buesink Laat je niet kisten 17,5 16,3 16,3
              3 4 Cis Arink, Meike Hallers,Jan Ressing, Stijn Arink, Nora Nijhof, Amber Kamperman, Tijn Papen Emotie-wagen 23,7 22,5 22,5
              4 1 Teun Hulshof, Jelmer Banning, Joep te Poele TEAM MAX VERSTAPPEN 26,6 26,6
              5 5 Tom Ressing; Dorus te Brake; Stijn Kamperman; Kay Wolterinck The Lambo’s 38,9 38,9
              6 3 Daan Reinders; Jasper Wopereis; Lasse Hallers Triple XXX
              Stichting ” School- en Volksfeest LIEVELDE”
              Officiele uitslag:
              Zeepkisten race 2017 Heanig AN Zondag 11 juni 2017
              De ORGINALITEITSPRIJS
              1 Teun Hulshof, Jelmer Banning, Joep te Poele TEAM MAX VERSTAPPEN
              Stichting ” School- en Volksfeest LIEVELDE”
              Officiele uitslag:
              Zeepkisten race 2017 Heanig AN Zondag 11 juni 2017
              De PECHPRIJS
              3 Daan Reinders; Jasper Wopereis; Lasse Hallers Triple XXX
              Stichting ” School- en Volksfeest LIEVELDE”
              Officiele uitslag:
              Zeepkisten race 2017 Heanig AN Zondag 11 juni 2017
              Zeepkisten MASTER Team
              6 Sem te Woerd, Koen Bleumink, Guus te Brake, Job Buesink Laat je niet kisten