Café Doodgewoon weer op een middag.

LIEVELDE – We horen en lezen de laatste tijd regelmatig de begrippen ‘waardig sterven’ en ‘een goede dood’, maar wat betekenen die? Kunnen wij zelf bepalen wat waardig en goed is in de laatste dagen van ons leven? Ook horen we de term ‘eigen regie’ steeds vaker, maar wat houdt dat in wanneer je op een gegeven moment alles uit handen moet geven? En hebben positieve of minder positieve ervaringen rond het sterven van dierbaren invloed op hoe wij tegen ons eigen levenseinde aankijken?

Onze gastspreker, Henk van den Berg, geestelijk verzorger, gaat in op deze levensvragen, zonder een eenduidig antwoord te willen geven. Hij besteedt ook aandacht aan het vasthouden van zinvolle verbanden met elkaar, over de grens van de dood heen.

Wat is een Café Doodgewoon?
Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost Achterhoek waar thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een ongeneeslijke ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Het Netwerk Palliatieve Zorg Oost Achterhoek organiseert deze bijeenkomsten sinds 2016. Op meerdere plekken in ons land worden deze cafés gehouden. Er zijn altijd ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig: geestelijk verzorgers, hospicemedewerkers en VIT- hulp bij mantelzorg.

Meer informatie
Website: Café-Doodgewoon

Volgende bijeenkomst: 20 maart 2019 – Keuzes maken bij ernstige ziekte

Wanneer dinsdag 22 januari 2019
Thema: Over ‘waardig sterven’ en ‘een goede dood’
Waar: Kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3, 7137 HG Lievelde
Tijd: Inloop vanaf 14.30 uur, het programma begint om 14.45 uur en eindigt rond 16.00
    Geef een reactie.

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.