Als de zorg te veel wordt


LIEVELDE – Op 14 april a.s. wordt voor mantelzorgers uit de gemeente Oost Gelre een bijeenkomst gehouden met als thema ‘Als de zorg te veel wordt’. De bijeenkomst wordt van 13.30 – 16.00 uur gehouden in Kaasboerderij Weenink in Lievelde.

Als u voor een zieke, dementerende of gehandicapte in uw directe omgeving zorgt, bent u mantelzorger. Meestal gaat het om zorg voor een familielid, zoals partner, ouder, kind, broer of zus, maar het kan ook gaan om zorg voor iemand uit uw vriendenkring of uit uw buurt.

Deze mantelzorg is soms ook erg belastend. Overbelasting, onmacht en onwetendheid kunnen ertoe leiden dat de zorgsituatie uit balans raakt en mogelijk ontspoort.

Marleen te Winkel van Moviera geeft u inzicht in signalen van ontsporing en geeft tips om evenwicht in de zorgsituatie te behouden of hervinden.

Opgave is gewenst, dit kan tot 13 april door te bellen naar VIT-hulp bij mantelzorg
(0544) – 82 00 00 of te mailen naar info@vithulpbijmantelzorg.nl. De bijeenkomst wordt gehouden in Kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3, 7137 HG Lievelde en is een initiatief van VIT-hulp bij mantelzorg.

Advertenties