Antoniushove gaat plat

LICHTENVOORDE – Als alles meezit dan heeft Lichtenvoorde in 2021 een nieuw ‘woonzorgcentrum’. Op de plek waar nu Careaz Antoniushove staat, komen zes nieuwe gebouwen. Drie gebouwen met vier- en drie met drie woonlagen. Om deze plannen te realiseren moet er een wijziging van het bestemmingsplan plaatsvinden. Careaz heeft onlangs al een akkoord gehad van de gemeente Oost Gelre op het ingediende principeverzoek. Met dit verzoek geeft het college van B&W aan dat zij bereid zijn om een formeel verzoek tot aanpassing van het bestemmingsplan in behandeling te nemen.

Het huidige Antoniushove wordt gesloopt in 2020. Op dezelfde plek worden er zes gebouwen met verschillende uitstraling en bouwhoogtes terug gebouwd. Het huidige woonzorgcentrum voldoet niet meer aan deze tijd. “In 2005/2006 werd al duidelijk dat renovatie grote kosten met zich mee zou brengen”, aldus Liedy Vennegoor, bestuurder van zorgorganisatie Careaz in Lichtenvoorde.

Het gebouw, dat dertig jaar oud is, is technisch verouderd en de ruimtes voldoen niet meer aan de eisen en wensen van de bewoners. Nu heeft het zorgcentrum 85 appartementen, na de nieuwbouw is dit uitgebreid naar 100 appartementen. Tevens zijn de nieuwe kamers groter want de vloeroppervlakte gaat van 27- naar 45 vierkante meter.

In de appartementen is dan ruimte voor een eigen badkamer, keuken en slaap- en woonkamer. De appartementen kijken veelal uit op een centraal ‘buurtplein’, waar ook mensen van buiten Antoniushove welkom zijn voor activiteiten, ontmoetingen of dagbesteding.

Meisjesschool.
De meisjesschool St. Joseph die stond aan de Rapenburgsestraat vormde een inspiratiebron voor het nieuwe ontwerp. Dit nieuwe gebouw bestaat uit vier lagen en staat door middel van een glazen brug in verbinding met de naastgelegen nieuwbouw. Deze gebouwen sluiten dan weer aan op het overdekte buurtplein. Van daaruit wordt de nieuwbouw in één rechte lijn langs de Varsseveldseweg doorgetrokken richting de ‘Klinke’. Deze rechte lijn zal wel bestaan uit drie nieuwe gebouwen. Aan de achterkant komt een wit gebouw. De architect heeft zich bij dit gebouw laten inspireren door oude villa’s, die over het algemeen ook wit zijn.

Careaz is bezig met zoeken naar een goede oplossing voor tijdelijke huisvesting van haar bewoners, cliënten.




    Geef een reactie.

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.