Bibliotheek Groenlo opent nieuwe vestiging


GROENLO – Met de bokshandschoenen aan opende René Hoijtink, wethouder gemeente Oost Gelre en Alex Boogers, schrijver van onder andere het boek ‘Alleen met de goden’, vrijdagmiddag de bibliotheek in Groenlo. De eer was aan de twee heren om zich door een kast met gestapelde boeken te boksen. Alex Boogers gaf deze middag nog op het Marianum een lezing in kader van de ‘Literatour’ Boekenweek voor jongeren.

“Wij zijn trots dat de samenwerking met het Marianum nog beter is geworden, maar ook dat de inwoners van Groenlo weer een mooie bibliotheek voorziening hebben”, begon Resy Oonk, PR- en communicatie medewerkster bibliotheek Oost-Achterhoek. Deze ging al eerder open voor de inwoners op 4 juli en is gevestigd in scholengemeenschap Marianum.

Ton Mengerink, directeur van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. “Voor ons is dit een mooie afsluiting van een project dat vier jaar geleden begon met de gesprekken met Jan Put, directeur van het Marianum over het weer gestalte geven van de bibliotheek en school bibliotheek”.

Jan Put vertelde dat sinds enkele weken de oudste bibliotheek in een ver land toegankelijk was gemaakt, maar dat hier in Groenlo de Jongste vandaag de deuren binnen de poorten van het Marianum officieel heeft geopend. Tevens vertelde de directeur dat hij op 1 april 2017 het Marianum gaat verlaten en dat een maand eerder het nieuwe schoolgebouw feestelijk wordt opgeleverd. Want op het moment dat de bibliotheek haar deuren opent wordt er 20 meter verder gesloopt, verbouwd en gebouwd aan het nieuwe Marianum.

Wethouder Hoijtink wees er op dat de verhuizing van de bibliotheek is ontstaan uit bezuiniging. “Het blijkt maar weer dat er uit bezuiniging mooie dingen kunnen voortkomen”, vertelt de wethouder, die er aan toevoegde in de eind jaren zeventig leraar Duits te zijn geweest op het Marianum.

Foto: Marcel Houwer

Gepubliceerd op