Bibliotheek zoekt vrijwilligers


De Bibliotheek Oost-Achterhoek zoekt voor verschillende taken vrijwilligers ter ondersteuning van de dienstverlening. Met name taalvrijwilligers en vrijwilligers voor het internetcafé in Groenlo zijn van harte welkom.

De Bibliotheek, met zeven vestigingen in de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk, stelt zich ten doel het lezen te bevorderen en informatie zo toegankelijk mogelijk te maken, zowel fysiek als digitaal. Want burgers die een goede leesvaardigheid hebben en weten hoe ze goed met informatie kunnen omgaan, kunnen zich in de Nederlandse samenleving handhaven en hun eigen toekomst bepalen.

De Bibliotheek in de oostelijke Achterhoek is een dienstverlenende organisatie waarin ruimte is voor maatschappelijk en cultureel ondernemen. De dienstverlening wordt gerealiseerd met deskundig personeel, samenwerkingspartners en inwoners.

Op diverse plekken wordt de Bibliotheek Oost-Achterhoek ondersteund door vrijwilligers. Zo zijn er meerdere mensen actief om boeken te bezorgen bij bibliotheekleden die door handicap of ziekte niet zelf naar de bieb kunnen komen. Ook worden de Klik & Tik-cursussen en internetcafés ondersteund door vrijwillige krachten. Het Taalhuis Oost-Achterhoek kent taalvrijwilligers, onmisbare krachten!

Regelmatig is er vrijwillige aanvulling op diverse plekken nodig. Momenteel wordt er gezocht naar:
• Taalvrijwilligers
Maar liefst 1 op de 9 volwassen Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar heeft grote moeite met lezen en schrijven. Wilt u mensen op weg helpen bij het leren van de Nederlandse taal? Dan wordt u van harte uitgenodigd om te reageren. Wij helpen u op weg met een cursus, waarna u aan de slag kunt.
• Begeleiders internetcafé Groenlo
Voor ons drukbezochte en gezellige internetcafé in Groenlo, dat elke maandagochtend bijeen komt, zoeken we begeleiders met kennis van computers, programma’s en internet, die dit kunnen overdragen op beginnende computergebruikers.
Interesse? Neem per mail contact op met Lynn Karsijns, manager dienstverlening van de Bibliotheek Oost-Achterhoek: lynn.karsijns@oostachterhoek.nl.