Bouwplannen locatie De Driehoek Lichtenvoorde van de baan


LICHTENVOORDE – De plannen om appartementen te bouwen op de hoek Lievelderweg-Aaltenseweg (de Driehoek) in Lichtenvoorde zijn van de baan. De gemeente heeft hier overeenstemming over bereikt met de eigenaar/ontwikkelaar. De grond krijgt nu de bestemming ‘groen’. Het bestemmingsplan hiervoor ligt met ingang van vrijdag 16 november ter inzage.

Deze overeenkomst sluit aan bij de Woonvisie Oost Gelre, die in 2015 is vastgesteld. Daarin zijn afspraken gemaakt over het aantal te bouwen woningen in Oost Gelre. Doel was om het aantal plannen voor nieuwe woningen terug te brengen van 660 naar 325. Onder andere het bouwplan De Driehoek stond daarin op rood, dat had vooral ook te maken met de kwaliteit van het plan op die locatie. Dit betekende dat de gemeente met de eigenaar/ontwikkelaar in gesprek is gegaan om van het plan af te zien.

Nieuwe bestemming groen
Tot op heden is het niet tot realisatie van dit bouwplan gekomen. Inmiddels zijn met de eigenaar/ontwikkelaar afspraken gemaakt om van de bouw af te zien en de grond te verkopen aan de gemeente. De eigenaar/ontwikkelaar krijgt de mogelijkheid om op een nog nader te bepalen locatie alsnog drie woningen te bouwen.
De locatie Driehoek krijgt nu de bestemming groen. Het bestemmingsplan daarvoor ligt vanaf vrijdag 16 november ter inzage.

Bouwplannen
Hoewel dit plan niet door gaat wordt er wel volop gebouwd in Oost Gelre. De gemeente ziet een forse toename van het aantal afgegeven bouwvergunningen. Op dit moment mogen nog zo’n 250 woningen gebouwd worden. Het college zet vol in op woningbouw onder het motto ‘kavels beschikbaar in alle kernen, bouwen met kwaliteit en naar behoefte voor jong en oud’.

Op dit moment wordt een ruimtelijke verkenning uitgevoerd in de kleine kernen naar mogelijkheden om te bouwen. Grotere projecten zijn Brouwhuizen en Oldenhuis in Groenlo. Op Flierbeek in Lichtenvoorde wordt nog steeds gebouwd en in Zwolle wordt gebouwd op het voormalige Wellink terrein. Begin 2019 gaat ook de schop in de grond bij de Bonifatiushof en Nieuwmarkt in Lichtenvoorde. Ook de aanbesteding van woningbouw aan de Dijkstraat in Lichtenvoorde is nu in gang gezet.


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.