24 april 2024
Home » Groenlo » BuurtWhatsApp borden onthuld

BuurtWhatsApp borden onthuld

203

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – In totaal zijn er in Oost Gelre zestig BuurtWhatsApp borden geplaatst. Donderdagavond 23 maart onthulde de eerste burger van Oost Gelre, Annette Bronsvoort, één van deze borden. Dit deed zij op de splitsing Oude Papendijk/ De Snieder.

Daarbij waren enkele Whatsapp beheerders, van de 12 wijken waarin Groenlo verdeeld is, aanwezig. Tevens waren Rianne Emaus, Nicole Kaak en politieagenten Harrie van Balen Blanken en Jelle Broekman aanwezig. Zij stonden aan de wieg bij het oprichten van de BuurtWhatsApp in Groenlo.

De borden zijn bedoeld om bezoekers van de buurt te waarschuwen/informeren over de actieve buurtpreventie. ”Als inwoner kunnen wij zelf een bijdrage leveren aan een veilige wijk. Door de BuurtWhatsApp is er ook een korte lijn met de politie”, vertelde Annette Bronsvoort, net voordat zij het bord onthulde door een doek weg te trekken.

BuurtWhatsApp is bedoeld om woninginbraak en andere criminaliteit in de buurt tegen te gaan. Bewoners spelen daarbij een belangrijk rol. Via BuurtWhatsApp melden zij verdachte situaties of personen eerst bij 112 en daarna aan de andere buurtbewoners.

De eerste BuurtWhatsApp-groep in Oost Gelre is opgericht door een burgerinitiatief van bewoners van Klaasbos, Rosveld, Esstraat en Huininkmaat. Die is sinds oktober 2014 actief. Dit initiatief is begin 2015 uitgerold als pilot in wijk ’t Hooiland in Lichtenvoorde.

Een BuurtWhatsApp-groep begint bij een initiatief van één of meer buurtbewoners. Zij richten een BuurtWhatsApp-groep op en nodigen andere buurtbewoners uit om deel te nemen. Als iemand binnen de groep een verdachte situatie of persoon signaleert, belt hij 112 en stuurt een bericht naar de BuurtWhatsApp-groep. Zo ontvangt iedereen binnen de groep een melding. Iedereen is dus op de hoogte van verdachte situaties en is extra alert.