Cultuur in de huiskamer


GROENLO – Drie enthousiaste buren op de Bempte in Groenlo organiseren op zondagmiddag 14 februari kunst en cultuur in de huiskamer. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen bezoekers in een sfeervolle ambiance genieten van mooie klassieke liederen, prachtige barokmuziek en bijzondere schilder- en beeldhouwkunst. Ook worden er op een verrassende manier gedichten voorgedragen.

In iedere huiskamer is iets anders te beleven. Omdat alles in de huiskamer plaatsvindt kunnen er slechts een beperkt aantal mensen terecht. Het is de bedoeling dat de bezoekers in een groep gezamenlijk rouleren en in alle drie huiskamers langs gaan. Het programma begint om 13.45 uur en eindigt om 17.00 uur.

Mezzosopraan Rianne Janssen zingt onder begeleiding van pianiste Maria Woerde, hoe kan het anders op Valentijnsdag, liefdevolle liederen. Trompettist Robert de Boer speelt op zijn piccolo trompet samen met pianist Thomas Lischik virtuoze Barokconcerten. In de huiskamer van Joke Meulenbeek is schilder- en beeldhouwkunst van haar en van Gerda Garthoff te bewonderen. Ook worden er verrassende gedichten door een bekende Grollenaar voorgedragen.

Geïnteresseerden kunnen zich tot en met uiterlijk vrijdag 12 februari aanmelden via het mailadres: cultuurhuiskamer@gmail.com

De entree bestaat uit een vrije gift en de opbrengst wordt geschonken aan een goed doel.