Cursus “Muziek Maak Je Samen” maakt slim!

GROENLO – Muziekvereniging Groenlo organiseert dit jaar opnieuw de cursus “Muziek Maak Je Samen”. Deze cursus is speciaal bedoeld voor kinderen van groep 4 en 5 van de basisschool.

Muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is ontzettend leuk. Daarnaast is bekend dat kinderen profijt hebben van muziekles. Jonge kinderen die muziekles krijgen, ontwikkelen een beter geheugen dan leeftijdgenootjes die dit niet krijgen. Musiceren blijkt het groepsgevoel en de discipline te versterken en daarnaast de sociale en emotionele vaardigheden.

Reden genoeg om uw kind aan te melden voor de cursus ‘Muziek Maak Je Samen’, die start in januari 2019 en bestaat uit 12 lessen van een uur. Tijdens deze lessen ligt de nadruk op blaasinstrumenten en slagwerkinstrumenten.  Al deze instrumenten komen uitgebreid aan bod en leden van het orkest vertellen hoe de instrumenten werken, hoe ze klinken en uiteraard is er ruim de tijd om de instrumenten uit te proberen. Daarnaast worden ook de beginselen van noten lezen, ritmes klappen en blokfluit spelen aangeleerd.  De afsluiting van de cursus is een spectaculair mini-concert waarbij de deelnemers laten zien en horen wat ze allemaal geleerd hebben. De kinderen krijgen dan ook allemaal een mooi certificaat.

Ook dit jaar worden de lessen gegeven door Bas Konings, die al een aantal jaren dirigent is van de twee jeugdorkesten van de muziekvereniging (Eigenwijs en de MuziekFabriek). Kinderen die zich opgeven voor “Muziek Maak Je Samen” en die daarna doorgaan met muziekles, kunnen uiteindelijk ook in deze jeugdorkesten gaan spelen.

De lessen worden dit jaar gegeven op de Donderdagmiddag tussen 15:00 uur en 16:00 uur. De cursus start op donderdag 10 januari 2019 in de De Mattelier, aan de Mattelierstraat 19 in Groenlo. De kosten voor deze 12 lessen zijn €89 per cursist.

U kunt uw kind opgeven door een mail te sturen naar jeugd@muziekvereniginggroenlo.nl. Graag leeftijd, adres, en 06-nummer vermelden in de e-mail.
    Geef een reactie.

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.