De Knunnekes vieren 55ste verjaardag


Gepubliceerd op

GROENLO – Woensdag 4 april 2018 is voor carnavalsvereniging De Knunnekes een gedenkwaardige dag. Het is namelijk precies 55 jaar geleden dat de vereniging werd opgericht.

Rond zeven uur in de avond klonk er carnavalsmuziek in de Grolse Veste en dan met name bij het beeldje ‘Een Daverend alaaf’. De Knunnekes heeft dit beeldje bij de gracht aan de Houtwal aangeboden aan de Grolse bevolking tijdens haar 44-jarig bestaan. Woensdagavond, tien jaar later stonden zo’n kleine tachtig leden van de carnavalsvereniging weer op deze plek. Maar nu om het 55-jarig bestaan te vieren. Dit gebeurde met een plop moment.

Nadat het goudgele gerstenat was genuttigd ging de stoet, in de stromende regen, naar de plek waar 55 jaar geleden de club werd opgericht. Dit was in hotel De Pelikaan aan de Nieuwestraat in Groenlo. Daar waar nu Wolters en Kristen Fysiotherapeuten is gevestigd. Daar werd door Jan Ankoné en Cees van der Zant, carnavalsleden van het eerste uur een plaquette onthuld. Hierop staat dat de Knunnekes in dit gebouw zijn opgericht. Deze plaquette werd aangeboden door de leden van ‘t Kopper.

Na deze happening ging de stoet naar het carnavalshoes City Lido. Daar werd door Anne Marie Broshuis en de voorzitter van carnavalsvereniging De Knunnekes Maarten Kooiker het vijftiende muurgedicht onthuld. “We hebben al veel muurgedichten, maar we hebben nog geen gedicht over carnaval en dan zeker nog niet over de Knunnekes”, vertelt Maarten Kooiker. Het gedicht is een tekst uit het Knunnekes clublied en is geschreven door Anne Marie Broshuis.