De Noamatters vieren jubileumfeest

EEFSELE – Vrijdagavond 11 mei werd bij Erve Kots in Lievelde het eerste jubileumfeest van de carnavalsvereniging ‘de Noamatters’ uit Eefsele gevierd. De vereniging bestond namelijk exact 5 ½ jaar, een goede reden voor een feest vond men. Locatie was het terras behorend bij het Brouwhoes Erve Kots. Het mooie weer maakte het mogelijk het feest buiten te vieren, daarbij gebruikmakend van de voorzieningen van het gloednieuwe Brouwhoes.

Al snel verzamelden verenigingen uit de buurt, Eefselenaren en andere belangstellenden zich op het knusse terras. President Wieke klein Gebbink heette alle gasten welkom en gaf daarbij in een korte terugblik het ontstaan en de groei van de vereniging weer. Tevens was hij er trots op de nieuwe verenigingsvlag te kunnen presenteren. Deze vlag zal Eefsele bij carnavals-aangelegenheden gaan kleuren. Daarna werd er namens de oud-prinsen en adjudanten een cadeau aangeboden. Daarbij had men de keuze gemaakt om er veel moeite in te steken door zelf iets te maken, iets eigens in het cadeau mee te geven, om daarmee te benadrukken dat zij allen een prachtige regeerperiode hadden gehad. Het resulteerde in een kunstwerk, dat buiten het seizoen een prominente plaats krijgt op de Daele van Erve Kots.

Vervolgens nam Peter Nales namens de Knunnekes het woord. Hij prees ‘het kleine broertje’ uit Eefsele, dat zich in zijn ogen goed ontwikkeld had. Hij sprak de hoop uit over 49½ jaar de komma uit het 5,5-jarig jubileum te kunnen halen om dan nogmaals langs te mogen komen. Ervaring met een dergelijk jubileum kan hem natuurlijk niet ontzegd worden.

Het feest werd voortgezet met de gezellige klanken van Freeline en DJ Roel Krabben, die menig bezoeker tot een dansje wisten te verleiden en soms zelfs tot een gastoptreden. Al met al kunnen ‘de Noamatters’ kunnen terugkijken op een geslaagde viering van hun eerste jubileum.