Doe café geopend in De Bron


Gepubliceerd op

GROENLO – Woensdagmorgen 7 oktober is onder grote belangstelling het ‘Doe café’ geopend in Cultureel Centrum De Bron in Groenlo”. Het ‘Doe café’ is een vervolg op het vorig jaar opgerichte ‘Repair café’. “Wekelijkse worden er workshops houtbewerken en houtsnijden georganiseerd. Deelnemers wordt de basistechnieken bijgebracht.

“De bedoeling is om mensen naar De Bron te laten komen voor een gezellige morgen, middag of avond. Tevens kunnen ouderen jongeren ontmoeten en hun hobby’s uitwisselen, vertelde Tonnie Zieverink, directeur van het Culturele Centrum.

Rene Hoijtink, wethouder van de gemeente Oost Gelre is blij met zulk initiatief. “Zou misschien mooier zijn als het woord café veranderd kan worden in een andere woord, gezien dat er ook workshops voor jongeren worden gehouden”, vertelde hij.

Tonnie Zieverink vertelde namelijk ook dat er binnenkort (eind oktober) wordt gestart met een dj workshop voor jongeren en een internet café. Ook is er workshop midwinterhoorn maken en blazen. “Daarvoor zijn inmiddels twee aanmeldingen en er is nog plaats voor twee personen”, aldus Zieverink.

De workshop houtbewerken en houtsnijden is elke woensdagmorgen van 10.00 – 12.00 uur in de Bron, Buitenschans 1 – 3 in Groenlo. Aanmelden (ook voor andere workshops) via info@debrongroenlo.nl of 0544-462020 / 06-42497744.