Ergo Marga Klompé gaat samenwerking met Gezondheidscentrum aan

Deel dit bericht

LICHTENVOORDE – Sinds oktober 2016 is het Gezondheidscentrum Oost Gelre in Lichtenvoorde uitgebreid met de discipline Ergotherapie. Het initiatief is tot stand gekomen door een al bestaande samenwerking tussen de ergotherapeuten van Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé en Fysiotherapie Oost Gelre.

‘Het is een positieve ontwikkeling dat we onderdeel van het Gezondheidscentrum Oost Gelre uitmaken en op deze manier met elkaar kunnen samenwerken. Alles onder één dak maken de lijntjes onderling kort en de communicatie makkelijk en snel. Door deze intensieve samenwerking tussen de verschillende disciplines kunnen we optimale zorg leveren voor onze cliënten en samenwerken aan een Gezond en Vitaal Oost Gelre’, laat ergotherapeut Joost Meinen weten. ‘Beter kan niet toch?’

Voor ergotherapie is geen verwijzing van de huisarts noodzakelijk. ‘Mensen weten vaak onvoldoende wat wij voor ze kunnen betekenen’ vertelt Joost. ‘Wij stellen mensen in staat om hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer lukt door lichamelijke of psychische problemen. Dit kunnen handelingen als wassen en aankleden, problemen met fietsen of scootmobiel rijden zijn, maar ook wanneer de cliënt bijvoorbeeld hulp wil om zijn of haar dementerende partner zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Ook kunnen we helpen bij het aanvragen van voorzieningen bij de zorgverzekeraar en gemeente (Wmo) en daarnaast kunnen we adviseren in het aanpassen van de woning. Ook is ergotherapie zinvol als mantelzorgers of professionele hulpverleners overbelast dreigen te raken. Ergotherapie wordt zelfs tien uur per kalenderjaar vanuit de basisverzekering vergoed’.

Oost Gelre is een toegankelijk, modern gezondheidscentrum waar zorg op maat wordt geleverd. In het centrum zijn huisartsen, fysiotherapeuten, logopedisten, hoorspecialisten, diëtisten, een apotheek en nu ook een ergotherapeut gevestigd. Samen dragen ze de slogan Samenwerken aan een gezond & vitaal Oost Gelre uit. Het Gezondheidscentrum Oost Gelre is gevestigd aan de Rapenburgsestraat 56 te Lichtenvoorde (tegenover Antoniushove).

De ergotherapeuten van Maga Kompé zijn iedere woensdagmiddag aanwezig van 16.00 tot 17.00 uur voor een inloopspreekuur. Contactpersoon is Joost Meinen, bereikbaar op 0543 – 54 66 11 of ergo.pronsweide@szmk.nl

    Advertenties
    Deel dit bericht