Eric Woertman onderscheiden door ’t Koper


GROENLO – ‘t Koper reikt jaarlijks een speld uit aan iemand die iets te maken heeft gehad met de Grolsch in Grolle. Theo Luttikholt (2013), Bennie klein Tank (2014), Hennie Wassink (2015) en Tonnie Rondeel (2016), Karel Kormelinck (2017) en Hans ten Bruin (2018)ontvingen eerder zo’n onderscheiding.

Dit jaar werd vrijdagmiddag 1 maart de onderscheiding aan Grolschman Eric Woertman uitgereikt. Hij heeft deze gekregen omdat hij veel betekent voor de Grolsch, en dan ook met name in de tijd dat deze brouwerij nog in Groenlo was gevestigd.

De uitreiking van de onderscheiding vond plaats bij de brouwketel die is geplaatst op het voormalige brouwerijterrein in Groenlo, aan het Park 1615.
“De onderscheiding gaat naar brouwer Eric Woertman. Hij is op dit moment werkzaam als brouwer bij Grolsch en zal dat zeker nog tien jaar blijven doen. De continuïteit van het Grolschbier zal dus zeker de eerste tien jaar gewaarborgd blijven”, vertelt Herman Oosterholt van ’t Koper. Eric werd onderscheiden met een koperen speld.

Onder de aanwezigen was ook Alex Evenhuis (Senior Accountmanager bij de Koninklijke Grolsch). Hij werd vorige week zaterdag benoemd als ritmeester van carnavalsvereniging der Knunnekes. Alex sluit zich met deze titel aan bij Jan Nales en Henk Meijer. Grolsch-icoon en oud-Grollenaar Andries de Groen jr. kreeg enkele jaren geleden de eervolle titel ‘baron’.

De garde ’t Kopper bestaat uit leden die de hoogste onderscheiding van de Knunnekes hebben ontvangen: de hoesorde. De naam ’t Kopper is afgeleid van de onderscheiding die in koper is uitgevoerd.

Foto’s van ’t Koper


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.