Expositie kruiswegstaties uit de oude Waterstaatskerk Groenlo


GROENLO – In de periode 19 februari tot en met Pasen zijn in de Stadsboerderij Grolle de kruiswegstaties te zien uit de oude Waterstaatskerk van Groenlo. De katholieken van Groenlo begonnen met de bouw van deze kerk in 1836, in 1841 werd de Waterstaatskerk ingewijd. Glazenier F. Nicholas, gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van glas-in-lood ramen, maakte in die periode 14 olieverfschilderijen, die de lijdensweg van Jezus laten zien. De betekenis van deze 14 kruiswegstaties wordt op indrukwekkende wijze beschreven door dhr. J. Hulshof uit Eibergen.  

Tijdens deze bijzondere expositie van de 14 kruiswegstaties in de Stadsboerderij Grolle kunt u ook lezen over de geschiedenis van de Waterstaatskerk.

De Stadsboerderij Grolle is gedurende de maanden november tot april geopend van 13.00 uur tot 16.30 uur. Het adres is Notenboomstraat 15 in Groenlo. De toegangsprijs is 2 euro per persoon, maar daarvoor krijgt u ook een rondleiding aangeboden en een kopje koffie, thee of een glaasje fris.

Voor meer informatie www.stadsboerderijgrolle.nl. U kunt ons ook vinden op Facebook.