Feestelijke opening Grolse gracht


Gepubliceerd op

GROENLO – Op zaterdag 27 juni vieren het Waterschap Rijn en IJssel en de gemeente Oost Gelre een fantastische mijlpaal in het Programma Stad Groenlo: de opening van de monumentale gracht. Bezoekers zijn vanaf 15.00 uur van harte welkom om dit moment mee te maken. De activiteiten vinden plaats op de Boompjeswal in Groenlo.

Grolse gracht ‘in het nieuw’
Er is de laatste twee jaar heel veel gedaan in Groenlo en daar zijn we erg trots op. Met de opening van de gracht staan wij daar bij stil. De gracht is een van de parels van Vestingstad Groenlo. De gracht is over een behoorlijke lengte verbreed en rondom toegankelijk gemaakt in een parkachtige setting. De beschoeiing is vernieuwd en er zijn nieuwe bruggen gelegd, alles in lijn met de historie. Daarmee is de gracht niet alleen een bijzonder monument, maar ook een toeristische trekpleister van formaat.

Op de Boompjeswal vindt rond 15.20 uur de officiële openingshandeling plaats. Die valt samen met een mooi initiatief vanuit de bevolking:  De Vrije Slag Door Grolle, een unieke zwemtocht door de gracht, georganiseerd door Stichting De Vrije Slag Door Grolle. De openingshandeling van de gracht valt samen met het startschot van de zwemtocht. In de avond vindt in het centrum van de stad bovendien Dancing in the Street plaats, georganiseerd door Steam Entertainment. De combinatie van activiteiten geeft de opening van de gracht een extra feestelijk karakter.