Fietsverkeersexamen in het jeugdjournaal


GROENLO – Op woensdag 11 mei werd in Groenlo het praktische fietsverkeerexamen van leerlingen van acht basisscholen afgenomen. Het vertrek van dit jaarlijkse fietsexamen van Veilig Verkeer Nederland vond plaats vanaf de parkeerplaats bij “sportpark Den Elshof”. De dag werd georganiseerd door de Verkeersouders van de basisscholen.

Voordat de leerlingen aan het examen mee mochten doen, werd de fiets gekeurd. De fietsen werden onder andere gecontroleerd op aanwezige reflectoren, remmen en fietsbel. Daarna leerlingen moesten een route van ongeveer 5 kilometer fietsen. Op deze route waren 38 posten opgesteld die bemand werden door onder andere ouders van leerlingen. Zij keken of de kinderen, die altijd in groepjes van twee fietsten, zich goed aan de (verkeers)-regels hielden.

Aan het verkeersexamen werd door 213 leerlingen van de Ni-je Veste Wheme, Ni-je Veste Buitenschans, de Hoeksteen, ’t Palet, Watermolenschool, Sterreboog Beltrum, Ludgerschool Zwolle en Willibrordusschool deelgenomen.

Tijdens het fietsverkeersexamen zijn er beelden gemaakt voor het jeugdjournaal van vanavond. Het jeugdjournaal is te zien vanaf 18:45 uur op Nederland 3.

Foto: Marcel Houwer
Foto: Marcel Houwer

Gepubliceerd op