Foto’s 19de carnavalsmis


GROENLO – De 19de carnavalsmis, georganiseerd door carnavals vereniging ‘De Knunnekes’ en carnavals vereniging de ‘Maispotters’ werd zaterdagavond 2 maart gehouden in de Calixtus Basiliek in Groenlo. Een kleine 400 mensen bezochten de mis. Voorganger was Pastoor H. de Jong. Tijdens de dienst werden door ‘Vocales’ en ‘De Knolle oet Grolle’ onder andere Grolse carnavalsschlagers ten gehore gebracht.

‘De woorden voor onderweg naar Aswoensdag’ kwamen dit jaar van Chiara Monasso. Prachtige woorden, met een lach en veel stof tot nadenken gaf zij de carnavalisten mee.

Net als vorig jaar komt het geld van de tweede collecte ten goede aan een goed doel. Dit jaar gaat het geld naar de ziekte Huntington. De ziekte van Huntington is een vreselijke, doodgezwegen, erfelijke ziekte welke qua symptomen een combinatie lijkt van Alzheimer, Parkinson en ALS. Prins Freek van de Maispotters riep op om te geven voor deze ziekte. Na de mis werd het geld van de tweede collecte geteld en er is 425,57 euro ingezameld.

Bij het verlaten van de kerk werd de carnavalschlager van 2019 gezongen door Nico Ressing en Jan Klein Gunnewiek. Zij werden daarbij muzikaal begeleid door Hofkapel ‘De Knolle’ en de leden van het koor ‘Vocales’ dansten de polonaise.


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.