GHV redt vissen uit laag water

Deel dit bericht

GROENLO – Donderdagavond 12 juli hebben zo’n twintig vrijwilligers van de Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV) zo’n 20 grote karpers en 150 kleintjes van een gewisse dood gered. Ook zaten er twee mooie zeelten bij.

Woensdagavond kreeg de voorzitter van de GHV een bericht dat de sloot achter de Klok Dranken op de Laarberg nagenoeg droog stond. Vanmorgen werd eerst polshoogte genomen en ‘s middags werd er in allerijl een reddingsplan opgezet. De bekende Grolse karper visser Isaiah Epping werd benaderd of
hij erbij kon zijn en al zijn karperspullen voor deze megaoperatie beschikbaar wilde stellen. Ook werden in de loop van de middag vrijwilligers benaderd om op zo’n korte termijn vanavond om 18.30 uur aanwezig te zijn. Zo’n twintig vrijwilligers, waaronder veel kinderen, gaven hier gehoor aan.

Al snel werden de eerste karpers gevangen en er werd een pendeldienst opgezet naar de retentievijver achter de firma Geverinck van de bronbemalingen. Daar werden de vissen opnieuw uitgezet en konden ze genieten van hun nieuwe vrijheid. Zo te zien wisten ze niet wat hun over kwam. Zo’n grote retentievijver en zoveel ruimte en fris water. Voor deze retentievijver werd gekozen omdat deze vier jaar geleden gegraven is en hier veel voedsel in zit. Dit is in goed overleg gegaan met de gemeente Oost Gelre.

Al met al kan iedereen tevreden terug kijken op de geslaagde reddingsoperatie van de Groenlose Hengelsport Vereniging. Zo’n 200 vissen werden gered van een gewisse dood. Volgend kenners hadden ze nog voor twee dagen zuurstof.

Advertenties
Deel dit bericht