Grols JazzVesteval met bij Taste Ralph de Jongh met zijn band

X 205

GROENLO – Elk jaar weer een geweldig muziekfestijn wat zich afspeelt in het vestingstadje Groenlo. Dit jaar op zaterdag 3 september. Bijna alle kroegen zijn voorzien van kwalitatieve bands! Maar liefst 8 bands zijn er te bewonderen dit jaar. In Taste staat niemand minder dan Ralph de Jongh, en dit keer met zijn band!

Wat wordt dit, 3e, 4e keer Taste? Ze kunnen er de amaibele bluesman niet meer missen, en dit keer komt hij na er een keer of drie akoestisch te hebben gespeeld, met het Grolse JazzVesteval, voor het eerst met zijn hele band.

Ralph won meerdere malen de Dutch Blues Challenge en tourt momenteel door het hele land na de release van zijn nieuwe CD ‘Sun coming up’. Door zijn rauwe blues à la Seasick Steve vergaart hij ieder optreden weer nieuwe fans, en met als muzikaal vader Harry Muskee (Cuby and te Blizzards, RIP 26-11-2011) is hij een must om live te zien! Ook zijn studio opnames en eigen composities zijn ijzersterk. Johan Derksen noemde zijn albums “verborgen juwelen”. Ralph de Jongh is een sensatie in de hedendaagse Nederlandse muziekscene. Niet alleen om te horen, maar ook om te zien, zijn lijf en leden worden muziek als hij speelt. Het publiek is telkens weer getuige van een niet aflatende, verbazingwekkende energie die uit al zijn poriën stroomt als hij optreedt. En die energie resulteert elke keer weer in een geweldig bluesfestijn, eentje die wij Hollanders van de koude grond bijna niet meer kennen. Ralph’s muziek ontstijgt het gemiddelde blues-verhaal en daarmee zit het met zowel de vorm als de inhoud helemaal goed met deze bluesman. Hij bracht in 2015 een nieuw album uit, Sun Coming Up. Dit album staat vol met een mix van blues, soul, rock & roll, van gevoelige ballads tot stomende stukken. In 2016, zijn jubileumjaar, kwam hij wederom met twee dubbel-albums!!!

Ralph de Jongh raakt je tot diep in je ziel met zijn originele uitvoeringen van oude blues en zijn eigen nummers. Hij werd 2 keer winnaar van de Dutch Blues Challenge en trad met zijn band op in de Wereld Draait Door, speelde op de Zwarte Cross, en is inmiddels een bekend fenomeen in de blueswereld. Hij heeft inmiddels maar liefst 13 cd’s op zijn naam staan en heeft jarenlang het voorprogramma van Cuby & The Blizzards, Normaal en Waylon verzorgt. Solo is hij al geweldig, maar als band is hij niet te stuiten.

Drums: Arie Verhaar
Gitaar: Maarten Ouweneel
Bas: Rogier Hemmes
Backingvocals: Moon Anderson
Zang en Gitaar: Ralph de Jongh

Buttons voor het hele festival zijn verkrijgbaar in de voorverkoop in de deelnemende kroegen á 12,50. Op 3 september zijn ze alleen nog op de markt verkrijgbaar 15,00