Grolse Kermis opent met Keizer op Teenageparty

Deel dit bericht

GROENLO – ‘Deur Grolle, veur iedereen,’ staat er op het kermisboekje dat onlangs huis aan huis verspreid werd in Groenlo. De Stichting Grolse Kermis (SGK) wil hiermee haar gastvrijheid benadrukken dat de Grolse kermis niet alleen bedoeld is voor de Grollenaren, maar dat iedereen van harte welkom is om de Grolse kermis mee te vieren. “Grolle is van oudsher al gastvrij, zoals de gehele Achterhoek dat is. Iedere plaats viert hier kermis op zijn eigen manier. Dat moet ook vooral zo blijven. Het hoort bij de cultuur van ieder stadje, dorp of buurtschap. Een prachtige verbindende traditie. Even niet in whatsappgroepen of op sociaal media elkaar volgen, maar elkaar ontmoeten op de kermis onder het genot van een biertje, wijntje of frisje”, kijkt SGK-voorzitter Marcel Oldenkotte tegen de kermistraditie aan.

De Stichting Grolse Kermis heeft dit jaar wederom een programma samengesteld voor elk wat wils. “Naast het programma in de feesttent op het feestterrein bij de muziekkoepel, op de Maliebaan, met jong en oud door elkaar heen, hebben we ook activiteiten georganiseerd voor bijvoorbeeld de senioren in de vorm van ‘Een jaartje meer’ op zondagmorgen en voor de jongeren van 12 tot en met 17 jaar een Teenageparty op vrijdagavond.”

De Grolse Kermis Teenageparty opent hiermee de Grolse Kermis officieus op vrijdagavond 17 augustus, om 20.00 uur. Hiervoor is groots uitgepakt en heeft de organisatie voor wat betreft de invulling van het programma contact gehad met jongeren uit de doelgroep zelf om te vragen hoe zij de avond graag ingevuld zien. De eer is aan de DJ’s Ray Montreal, Jay Boss en MC Amir Hazir, oftewel het populaire DJ/MC-trio Eastpack, om de jongeren een fantastische avond te bezorgen, aangevuld met Penta Dance Department, DJ Wedamnz en als hoofdact de onder jongeren zeer populaire rapper Keizer.

Kaarten zijn in de voorverkoop voor slechts 5 euro verkrijgbaar bij Warenhuis Post in de Lievelderstraat. Bij de ingang van de tent krijgen de jongeren bij inlevering van hun kaart naast toegang tot het grote feest tevens 4 consumptiemunten uitgereikt. Jongeren uit de gehele regio zijn welkom. “Ze gaan ook samen naar school, samen stappen bij City, nu kunnen ze met elkaar feestvieren bij ons in de feesttent en hun laatste stukje vakantie samen vieren.”

Naast het programma op het feestterrein is er gedurende de kermisdagen ook in de Grolse binnenstad volop gezelligheid in de diverse horecazaken, velen met een eigen muziekprogramma. Overal is de toegang gratis. “De kermisvierder wil graag zowel in de feesttent kermis vieren maar ook graag het centrum in om gezellig op een terrasje te vertoeven, of van andere muziek te genieten. Laat iedereen vooral doen waar hij/zij zelf zin in heeft.” Zoals het er nu voorstaat zullen de door de Stichting Grolse Kermis uit te geven consumptiemunten in zo goed als alle horecazaken geldig zijn.

Voorafgaande aan de kermis zal de lijst op Facebook /Instagram /Twitter Grolse Kermis verschijnen.

 

    Advertenties
    Deel dit bericht


    Geef een reactie.

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.