Hoge temperaturen bij ‘Steek zetten’


GROENLO – De thermometer gaf zaterdag 14,5 graden aan en pal in de zon was het wellicht nog warmer. Een week voordat het carnavalsfeest losbarst in de Grolse Veste, werden op deze mooie dag bij de Prins en Adjudant de steken in de voortuin geplaatst.

Voordat zo’n steek in de tuin staat moeten eerst de gaten in de voortuin geboord worden. De grote steek wordt niet alleen geplaatst op een plek die voor een voorbijganger meteen in het oog valt. Het is ook makkelijk voor de Prins en Adjudant om de weg in het donker naar huis terug te vinden na een carnavalsavond. Dat het bord in het donker goed opvalt komt door de verlichting die rondom de steek is geplaatst. Op het moment dat de stekker in het stopcontact gaat (dit gebeurd door de adjudant en Prins) en dan vooral als de lichtjes gaan branden, barst de muziek los met ‘De Knolle oet Grolle’.

“Wat een grote opkomst is het vandaag. Dat zal ongetwijfeld aan het mooie weer liggen, maar ik denk ook aan dit mooie jonge prinsenpaar”, aldus Prins Ivo naar de aanwezige oud-prinsenparen. Oud Prins Michael (Lammers) en adjudant Christof (Elsinghorst) zijn dit jaar Fluit en Duit en moeten dingen als het steek zetten regelen.

Het carnavalsfeest in de Grolse Veste start op vrijdag met het scholencarnaval. Voor meer carnaval? Kijk in onze agenda


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.