Informatie over Het keukentafelgesprek.


LICHTENVOORDE/LIEVELDE – Op donderdag 10 september wordt voor mantelzorgers uit de gemeente Oost Gelre een themabijeenkomst gehouden met als onderwerp ‘het keukentafelgesprek’. De bijeenkomst is van 13.30 – 16.00 uur bij Kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3 in Lievelde.

Zorgt u voor iemand in uw omgeving die chronisch ziek is, dementerend, of een beperking heeft, dan bent u mantelzorger. Meestal gaat het om zorg voor een familielid, zoals partner, ouder, kind, broer of zus maar het kan ook gaan om zorg voor iemand uit uw vriendenkring of uit uw buurt. U kunt dan te maken krijgen met ‘het keukentafelgesprek’. Dit is een persoonlijk gesprek van iemand van de gemeente met de zorgvrager en de mantelzorger om te beoordelen of er zorg, hulp of ondersteuning nodig is. Veel mantelzorgers en zorgvragers maken zich zorgen over het keukentafelgesprek. Tijdens deze middag zal Antoinette Meys, adviseur van Aandacht voor Iedereen en projectleider bij Zorgbelang Gelderland, u informatie geven over wat u kunt verwachten en hoe u zich op dit gesprek kunt voorbereiden. Tevens komen deze middag veranderingen in de zorg aan de orde, zoals de Wet langdurige zorg (Wlz), het scheiden van wonen en zorg en de veranderingen in de thuiszorg.

De bijeenkomst is gratis toegankelijk. Opgave is wel gewenst, dit kan tot 8 september door te bellen naar VIT-hulp bij mantelzorg (0544) 82 00 00 of te mailen naar info@vithulpbijmantelzorg.nl.

De bijeenkomst wordt gehouden in Kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3 in Lievelde en is een initiatief van de VIT-hulp bij mantelzorg.

Advertenties