Jaarlijkse alcoholcontrole Zwarte Cross


Event agenda

    LICHTENVOORDE – Tijdens de jaarlijkse Zwarte Cross alcoholcontrole zijn er maandagmorgen 16 juli om 10.00 uur al elf bestuurders met teveel alcohol aangehouden. De controle vindt jaarlijks plaats op de Hamelandweg (N313) bij de ‘Domme Aanleg’ tussen Lichtenvoorde en Aalten. Het verkeer wordt via de Hamelandweg geleid richting Aalten. Halverwege Aalten komen de auto’s dan in een politiefuik.

    Volgens Paul Eijkelenboom, die leiding geeft aan het politieteam Verkeer Noord-Oost Gelderland zijn er deze ochtend al elf bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed. “Dit terwijl men weet dat we hier controleren. We staan hier namelijk jaarlijks. Bestuurders onderschatten vaak de werking van alcohol. Ze stoppen wel op zondagavond, maar hebben de dagen ervoor zoveel genuttigd dat de alcohol maandagmorgen nog in het lichaam aanwezig is”, vertelt Eijkelenboom.

    Het politieteam Verkeer Noord-Oost Gelderland controleert met 37 agenten tot 12 uur, dan zou de camping op de Zwarte Cross leeg moeten zijn. De controle werd gevolgd door veel mensen die met een stoeltje langs de kant van de weg zaten.