Jarige Muziekvereniging trakteert op muziek


Gepubliceerd op

GROENLO – “Technisch zeer goed, wat een super orkest”, waren zaterdagavond 13 mei na het optreden van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht veel gehoorde uitspraken.

Ruim 360 bezoekers hadden een plaatsje in de sporthal van Sportpark Den Elshof waar het orkest met maar liefst 41 blazers en een ritmesectie van 7 personen een geweldige show neerzette. “En dat met die beelden op het grote scherm. Zo mooi”, vertelde na afloop een bezoeker.

Het thema van het concert was ‘Space’. Zo kwamen er nummers voorbij als de Earth Song van Michael Jackson, de soundtrack van Star Wars, maar ook muziek van Bruno Mars. De zang werd vertolkt door drie dames en een heer.

Het concert werd georganiseerd door MuziekVereniging Groenlo (MVG) in het kader van het negentig jaar bestaan. Dirigent Marcel Loft, van de MVG, was zaterdagavond één van de muzikanten uit het top orkest.

MVG heeft in het kader van het jubileum jaar nog meer op het programma staan. Op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) neemt ‘Knuffle’ deel aan de 22ste editie van het Open Achterhoeks Dweilorkesten Kampioenschap en komt er op 1 juli nog een speciaal buitenconcert in het centrum van Groenlo. Het jubileumjaar wordt afgesloten met een muziekmarathon op zondag 29 oktober. Dit evenement begint om 10.00 uur en eindigt om 22.00 uur. Een kleine greep uit de vele activiteiten die de MVG nog in ‘petto’ heeft dit jaar.

[gm album=55]