Jubileumeditie Winterdrums: wederom succes


WINTERSWIJK/GROENLO/BELTRUM – Hoe spectaculair en veelzijdig wil je het hebben? Dit jaar was alweer de tiende editie van Winterdrums in theater De Storm. Een slagwerkspektakel dat stond als een huis. Organisatoren Muziekvereniging Excelsior en Slagwerkspeciaalzaak Interdrum kunnen tevreden terugkijken op deze jubileumeditie.

Winterdrums kon dit jaar rekenen op grote belangstelling. Non-stop slagwerk door diverse esembles op allerlei soorten percussie-instrumenten in beide zalen.

Concordia Beltrum wilde met Smoking services letterlijk de instrumenten oververhit en al rokend mee terug nemen. Maar ook Take on me en Bella Ciao brachten de boodschap over. De Ritmische Rakkers brachten slapstick op het podium. Het stoffige Charlie Chaplin-imago werd eraf geblazen en de zaal was bijna te klein. Full Power uit Eibergen kwam voor de verandering op door de theaterzaal en kwam op het podium in een bouwplaats terecht. Een prachtige speelplaats voor deze slagwerkers, tenslotte kan je overal geluid uit halen!

Snuffle 1 en 2 uit Groenlo traden op in de foyer. De jonge slagwerkers lieten Japans en Braziliaans werk horen en Snuffle 1 liet energiek slagwerk zien, onder andere op muziek van Michael Jackson. KWOV liet horen wat beheerst slagwerk is, maar liet ook zien hoe veelzijdig men is. Een hoofdrol op de pauken was weg gelegd voor Veerle. Stilte bij het publiek tijdens de opvoering van Rainforest (herschreven voor slagwerk). Played alive werd uitgevoerd op kliko’s en met wijnflessen. De middag werd als een klap op de vuurpijl afgesloten door Shuffle met een non-stop optreden van een half uur. Op het laatst bijgestaan door de volgende generatie slagwerkers, Snuffle. Een opeenvolging van hoogstandjes met verrassende uitstapjes naar muziek zonder gebruik te maken van instrumenten. De biertafel, het ontsteken van het lont (in een trommel?) en elkaar dissen vormden de humoristische elementen in de show. Het geluid van luciferdoosjes reikte notabene tot achterin de zaal.


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.