Kerstactiviteit voor ouderen in De Bron


Gepubliceerd op

GROENLO – “Ik loop al langer met het idee rond om een kerstactiviteit te organiseren. Met deze gedachte kwam in gesprek met Ruth Oude Luttikhuis”, vertelde Tonnie Zieverink, directeur van de Bron in Groenlo.

“Kijk we hebben een gemeenschapshuis en wat zou nou mooier zijn om een kerstactiviteit te organiseren voor ouderen die altijd maar alleen zijn. We willen ouderen een mooie dag bezorgen door leuke dingen te gaan doen”, vervolgde Zieverink.

Ruth Oude Luttikhuis (17) uit Groenlo is maatschappelijk zeer betrokken in Groenlo en heeft tevens al ervaring met het organiseren van (grote)activiteiten. Dit doet zij veelal samen met Carmen Raben (17) uit Lichtenvoorde. “Zij heeft altijd goede ideeën”, aldus Ruth, die Carmen al kent vanaf de Havo.

Deze drie willen een week voor de kerst in de Bron, op donderdag 15 december, een middag organiseren door de jeugd voor ouderen, onder het motto: ‘Kerst vier je samen’. De inloop is vanaf 10:30 uur en om 11:00 uur is er een welkomstwoordje, er is een kerstverhaal, er kan gedanst worden, hapjes maken, kerst stukjes maken, herinneringen ophalen bij oude foto’s met prominente Grollenaren en natuurlijk veel kletsen tijdens het borrelen. De Bron zal deze dag helemaal in kerstsfeer zijn aangekleed.

De organisatie is zich er bewust van dat veel ouderen de afstand naar De Bron niet zomaar kunnen afleggen. “We hebben daarvoor hulp gevraagd aan onder andere het Graafschap College voor het vervoeren van de ouderen die bijvoorbeeld afhankelijk zijn van een rolstoel”, vertelt Zieverink en vult aan dat ze ook de Zonnebloem en KBO hebben gevraagd of die daarin iets kunnen betekenen.
Mensen uit de omgeving van Groenlo, zoals Zwolle en/of Lievelde zijn deze dag ook van harte welkom. “Om te kunnen deelnemen worden er kaarten verkocht van 10 euro per stuk. Deze zullen wij aanbieden zoveel mogelijk thuis bij de mensen. Voor deze 10 euro krijgt men koffie, thee, iets lekkers, broodje, soep en twee consumpties”, aldus Ruth. Wie geen kaart heeft kunnen bemachtigen kan altijd contact opnemen met De Bron, telefoon 0544 – 462020.

“Wij zorgen er ook voor dat er deze dag genoeg mensen aanwezig zijn in De Bron om als het nodig is mensen te helpen en allerlei andere ‘hand en spandiensten’”, aldus Zieverink en laat ook weten dat er EHBO aanwezig is.

Wanneer: donderdag 15 december
Waar: De Bron
Buitenschans 3 in Groenlo
Inloop: 10:30 uur
Kaartverkoop: 10 euro

Foto: Marcel Houwer
Foto: Marcel Houwer