Knunnekes trappen ‘11e van de 11e’ af bij Grol 1


GROENLO – Aanstaande zondag 11 november is de ‘11e van de 11e’. Dan start het nieuwe carnavalsseizoen. Tot voorheen werd de ‘11e van de 11e’ altijd figuurlijk afgetrapt. Aanstaande zondag wordt het Grolse carnavalsfeest voor het eerst, in de bijna 60 jaar Grolse carnavalshistorie letterlijk afgetrapt. Dit gaat gebeuren om 11 minuten voor half drie, 14.19 uur. Plaats van handeling het hoofdveld van s.v. Grol op Sportpark Den Elshof, vlak voor aanvang van de wedstrijd Grol – vv Ruurlo in de Derde klasse C. Daarnaast zal de wedstrijd afgetrapt worden door Stadsprins Henk Jan ten Brincke en Stadsadjudant Maurice Gelinck, samen met de pupillen van de week.

Carnavalsvereniging De Knunnekes en s.v. Grol hebben een meer dan hechte band met elkaar. Doordat vele Grol-vrijwilligers eveneens actief zijn binnen De Knunnekes en er talrijke Grolleden uitgekozen werden tot scepterzwaaiers van de Grolse carnaval, of Stadsprins of Stadsadjudant. “We gaan er iets heel bijzonders van maken zondag,” belooft Rob Porskamp, naast beheerder van het sportcafé Den Elshof eveneens voorzitter van supportersclub s.v. Grol, oud-Vorst der Knunnekes en fervent carnavalist. “De wedstrijd Grol – Ruurlo staat in het teken van de opening van de Grolse carnaval, met vanzelfsprekend het winnen van de wedstrijd voorop. Dan wordt deze dag alleen maar onvergetelijker. We willen immers graag koploper blijven. Er wordt op verschillende manieren uiting gegeven aan de carnavals seizoensopening. Zowel voor, tijdens als na de wedstrijd. Hoe? Dat is nog een verrassing, maar heel bijzonder dat wordt het zeker.”

Voorafgaande is er overleg geweest met zowel hoofdtrainer Sander Hoopman, aanvoerder Michel Kamphuis als ook Grol-voorzitter Hans Scheinck. Allen reageerden enthousiast. Na afloop van de wedstrijd zal in het sportcafé Grolse carnavalsmuziek klinken. Teams en supporters worden aangemoedigd verkleed naar de wedstrijd te komen. Kinderen die zondag verkleed komen krijgen allen een traktatie aangeboden. Het seniorenteam dat zondag het leukst/mooist/origineelst verkleed in het sportcafé aanwezig is krijgt een vaatje bier van 11 liter aangeboden.

Degenen die helemaal in de stemming zijn kunnen deze nieuwjaarsdag voor carnavalisten de gehele zondag doortrekken. Om 20.00 uur start een groots openingsfeest in Brouwhuys de Lange Gang, onder leiding van Prins Henk-Jan en Adjudant Maurice, met onder meer het Tröntjesfestival.

Gepubliceerd op


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.