Koor uit St. Petersburg naar Groenlo voor kerstconcert


Gepubliceerd op

GROENLO – Op zaterdagavond 17 december 2016 zal mannenzangvereniging “Inter Nos” in samenwerking met het NEVA Ensemble uit St. Petersburg een kerstconcert verzorgen in de Calixtusbasiliek aan de Kerkstraat in Groenlo.

Mannenzangvereniging “Inter Nos” uit Groenlo bestaat dit jaar 70 jaar. I.v.m. dit jubileum heeft het koor besloten een bekend koor naar Groenlo te halen. Dat is geworden het voor velen bekende NEVA Ensemble uit St. Petersburg. Van begin december tot half januari verzorgt het koor een groot aantal optredens door heel Nederland.

Het Russische klein koor, (twee zangeressen, drie zangers en een pianiste) zingt a capella ingetogen Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek, kerstliederen en Russische volksmuziek, over lief en leed van het uitgestrekte platteland. Als ensemble, maar ook als solisten staat het NEVA Ensemble bekend om hun zuivere vocale prestaties.

Zij krijgen zeer veel waardering voor hun op geheel eigen wijze gezongen Russische liederen. Een bekend ochtendblad noemde deze topsolisten eens “De muzikale tovenaars uit Rusland”.

Zowel “Inter Nos” met als dirigente Esther van der Heijden als het NEVA Ensemble zullen solo optreden, doch ook samen e.e.a. ten gehore brengen.

Kaarten zijn in de voorverkoop tot 12 december te bestellen via de site www.internosgroenlo.nl en kosten €7,50, incl. een consumptie.

Ze zijn ook te koop bij het VVV kantoor aan de Markt in Groenlo. Op de avond aan de kassa zijn de kosten € 10,00. De aanvang van het concert is 20.00 uur en de kerk is open vanaf 19.00 uur.

Voor meer informatie www.internosgroenlo.nl of www.neva-ensemble.narod.ru.