Kunstproject Van Gogh in Vincent van Goghstraat


GROENLO – Van dinsdag 8 januari tot en met maandag 28 januari is de ‘Van Gogh belicht-campagne’ te zien in de Vincent van Goghstraat in Groenlo. Deze campagne bestaat uit een tekst die geprojecteerd wordt door een straatlantaarn op de grond. De onthulling van de tekst: ‘Ik denk dat er kinderen zouden zijn, die schilder zouden worden als ze maar mooie dingen zagen’, gebeurde dinsdagavond in aanwezigheid van de buurt.

De Vincent van Goghstraat in Groenlo is één van de 24 straten in Nederland die door het Van Gogh museum is uitgekozen voor dit project. In de 24 straten worden de mooiste teksten van Vincent van Gogh met ‘licht op straat geschreven’. Zo leven Van Gogh en zijn teksten verder in de straten die naar hem zijn vernoemd.

Wethouder Jos Hoenderboom van de gemeente Oost Gelre onthulde het kunstwerk door de vlag van de gemeente weg te halen van de speciale lantaarn, die bevestigd zit aan de straatlantaarn. “Kunst, cultuur en muziek zijn belangrijk voor onze persoonlijke ontwikkeling. Kunst leert ons om anders naar ons zelf te kijken en naar elkaar. Kunst houdt ons een spiegel voor geeft energie, inspiratie, mentale kracht en zin. In kunst en muziek wordt de ware ziel van mensen bloot gelegd”, aldus wethouder Jos Hoenderboom, die de buurt bedankte dat ze ondanks het barre weer met zo velen aanwezig zijn. De buurt had speciaal voor deze gelegenheid de straat aangekleed met houten borden met daarop Vincent van Gogh en zonnebloemen.

Advertenties


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.