Kwalificatiewedstrijden Aspiranten (LD) Jeugdbrandweer Nederland.


Gepubliceerd op

GROENLO – Zaterdag 30 mei aanstaande worden de kwalificatie wedstrijden Aspiranten, lage druk (LD) van Jeugdbrandweer Nederland in Groenlo gespeeld. De organisatie rond deze kwalificatie wedstrijden ligt in handen van Jeugdbrandweer Oost Gelre.

Vanwege dat de ploegen de gehele dag in Groenlo aanwezig zijn is er door de organisatie geregeld dat de wedstrijdploegen die hun wedstrijd gespeeld hebben gratis mogen zwemmen in het subtropische zwembad van Marveld Recreatie in Groenlo.

De wedstrijden waaraan 18 Jeugdbrandweer wedstrijd ploegen bestaande uit 6 personen uit geheel Nederland deelnemen, worden gehouden in de binnenstad van Groenlo (de exacte locatie mag vooraf niet bekend worden gemaakt). De kwalificatie wedstrijden maken onderdeel uit van een serie wedstrijden waarbij elke keer 6 ploegen van de 2 wedstrijd banen doorgaan naar de landelijke wedstrijden waarbij gestreden word om het Nederlands kampioen schap.

De wedstrijden beginnen om 10:25 uur en eindigen rond 15:55 uur. De speeltijd is 30 minuten waarbij op 2 wedstrijdbanen word gespeeld.

De prijsuitreiking vind om ca. 17:15 uur plaats in de Brandweer Kazerne van Groenlo aan de Oude Winterswijkseweg 20 en wordt verricht door de Burgemeester van de Gemeente Oost Gelre, mevrouw A.H. (Annette) Bronsvoort.

Verder zijn er meerdere prominenten personen uit het veld van de Jeugd- Brandweer, Brandweer Nederland en de leiding van de Jeugdbrandweer vereniging uit Duitsland de Jugend- feuerwehr Bocholt aanwezig bij deze wedstrijden.

Voor het publiek is er ruim gelegenheid de wedstrijden van nabij te bekijken en te zien hoe professioneel de Jeugdbrandweer hun taak uitoefenen.