Leden ‘Slag om Grolle’ bezoeken tentoonstelling ’80 jaar oorlog’.


GROENLO/ AMSTERDAM – Op uitnodiging zijn woensdag 17 oktober enkele leden van de ‘Slag om Grolle’ afgereisd naar het Rijksmuseum in Amsterdam om de tentoonstelling ’80 jaar oorlog’ te bezichtigen. Het is dit jaar namelijk 450 geleden dat deze oorlog plaatsvond. In dit kader zendt de NTR al vanaf september de documentaireserie ‘80 Jaar Oorlog’ uit. Per aflevering staan één of meerdere steden centraal. In de zesde aflevering op vrijdag 2 november speelt de stad Groenlo een belangrijke rol. Hier vond in 1627 de Slag om Grolle plaats.

Om deze bijzondere stad extra in de schijnwerpers te zetten wordt tijdens de informatiebeurs over de Slag om Grolle* op zaterdag 20 oktober een speciaal programma georganiseerd dat gratis toegankelijk is. Bezoekers krijgen in Sociaal Cultureel Centrum de Mattelier een exclusieve preview van de aflevering van de NTR televisieserie over Groenlo. Het Rijksmuseum vertelt hoe de inwoners van Groenlo hun verhaal terug kunnen zien in de tentoonstelling ‘80 Jaar Oorlog. De geboorte van Nederland’ die van 12 oktober 2018 – 20 januari 2019 te zien is.

Ook is ’80 jaar oorlog’ in boekvorm verschenen en deze is te koop tijdens de aanstaande informatiebeurs in Groenlo.

Programma zaterdag 20 oktober – in de Mattelier
13.00 – 16.00 uur:

Informatiebeurs voor iedereen die mee wil doen in de binnenstad aan “het leven van alledag” van de Slag om Grolle, die volgend jaar op 18, 19 en 20 oktober plaatsvindt.

14.00 -15.00 uur:
* Presentatie tentoonstelling ‘80 Jaar Oorlog. De geboorte van Nederland’ door Stephanie Archangel van het Rijksmuseum.
* Presentatie en exclusieve voorvertoning tv-serie 80 Jaar Oorlog – aflevering Groenlo door Suzanne Hendriks van de NTR.


    Geef een reactie.

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.