Leerlingen bakken pannenkoeken


GROENLO – Stapels pannenkoek bakten leerlingen van basisschool ‘ t Pallet voor oma’s en opa ’s in de Molenberg in Groenlo. Tien leerlingen van de school mochten dat doen bij het dagcentrum van Marga Klompé in De Molenberg. De anderen bakten op school. Het was vrijdag 24 maart Nationale Pannenkoekdag. Het heeft als doel jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en samen een leuke dag te hebben. En dat werd het.

“In het het verleden is er tussen de ouderen van het dagcentrum en de leerlingen van ‘ Palet al eens een pannenkoekfeest geweest”, verhaalt Miranda Krabben. Op de school zijn een aantal allochtone kinderen van wie de opa’s en oma’s in hun geboorteland of dat van hun ouders wonen. “Het is vertederend om te zien dat zij juist een bijzonder contact met de ouderen kregen en de ouderen gingen er bijzonder liefdevol mee om.”

Het geslaagde vrolijke pannenkoekfeest van toen, was reden om dit jaar mee te doen aan de Nationale Pannekoekdag. “Heel toevallig waren we zonder dat we het van elkaar wisten al mee bezig om het te organiseren. En dat maakt het vandaag extra bijzonder. ”

Nationale Pannenkoekdag werd mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. Zij zorgen ervoor dat de deelnemende basisscholen startpakketten krijgen met de benodigde ingrediënten voor een pannenkoekmaal voor ouderen: van pannen en pannenkoekenmeel tot koksmutsen, tafelkleden en servetten. Albert Heijn Wallerbosch sponsorde de melk en trakteerde op een toetje.

Gepubliceerd op