Limoncello uit Groenlo

GROENLO – Als er in Groenlo een biertje gebrouwen gaat worden gaat dit gepaard met veel Hinderwetvergunningen, stankcirkels en mogelijke overlast. Het is dan ook mooi om te zien dat het ook mogelijk is om een drankje te maken zonder al deze administratieve rompslomp. Binnen 2 uur na de uitleg werd er al een “Original Grolse Limoncello di Fonso “ gebotteld aan de Grolse gracht.

Op woensdagavond 10 mei kwamen de dames van de ‘Sjandobberie’ op een voor hen geheime locatie bijeen om daar verrast te worden door de mededeling dat zij zich deze avond in een semi-legale alcoholstokerij bevonden.

‘Onze Grolse Italiaan’, Fons Monasso, heeft deze avond een goed bewaard familierecept met de ‘Sjandobberie’ dames gedeeld. Er was weinig overredingskracht voor nodig om Fons het eeuwenoude ‘Limoncello’ recept te ontfutselen. Een glaasje Prosecco bleek voldoende.

Met zweetpareltjes op zijn voorhoofd ging Fonso aan het werk, hij legde gepassioneerd uit hoe de ‘limoncello’ gemaakt, bewaard en gedronken dient te worden. Hij heeft op ambachtelijke wijze een enorme partij ‘limoncello’, samen met de dames gemaakt.

Deze flesjes werden voorzien van Fonso’s eigen etiket. Deze waren alleen zeer gelimiteerd in omloop. Fonso’s eigen ‘rosjen’ sierde het etiket.

De ‘Sjandobberrie’ dames en onze Fonzo gingen deze nacht heel voldaan naar huis. De dames met allemaal een eigen fles Grolse Fonso Limoncello en Fons met de gedachte dat hij deze avond 18 dames rondom gelukkig had gemaakt.