Mariabeeldjes voor Richard ‘Abraham’


GROENLO – Hij heeft iets met Mariabeelden, in alle soorten en maten. Het liefst oud.

Richard Hendriksen uit Groenlo. Helemaal in de ban van Mariabeelden. “Het begon allemaal na het overlijden van onze moeder. Toen de huisraad opgeruimd diende te worden waren we als kinderen, 2 dochters en 2 zonen, meer geïnteresseerd in het Mariabeeldje uit Lourdes dan in meubilair.

Het was het bekende beeldje waar Lourdeswater in zat. Het heeft jaren in de kamer gestaan. Nu staat het bij Richard in de kamer. Niet omdat iedereen het beeldje nou zo mooi vond, maar omdat de emotionele waarde de geldelijke waarde overstijgt,” laat broer Robert Hendriksen weten. Overeengekomen werd om een onderlinge aflossingsregeling op te stellen.

Het beeldje wisselt per jaar van schoorsteenmantel of vensterbank. “Dat doen we altijd met Kerst. Richard mag hem nu weer een jaar in huis hebben. Omdat Richard extreem van de Mariabeelden is willen we hem met zijn 50e verjaardag, woensdag 9 januari aanstaande, verrassen.

Iedereen die een Mariabeeldje in huis heeft, met of zonder kindje op de arm, en hier weinig waarde aan hecht mag het beeldje als blijk van felicitatie bij hem thuis aan de Borculoseweg 33 bezorgen. Na 18.00 uur, na zijn werk. Mag ook donderdag of vrijdag uiteraard. Het huis is het voormalige politiebureau in Groenlo, tegenover de ALDI. Het is woensdag makkelijk herkenbaar,” weet Robert.

Advertenties


4 gedachten over “Mariabeeldjes voor Richard ‘Abraham’”

 1. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
  Kom regelmatig kijken bij de Vincentius winkel in Groenlo
  Tegenwoordig zijn Maria beeldjes weer heel hip !

 2. Heer Hendriksen van harte gefeliciteerd met Uw verjaardag. Wat is dit mooi. Zo een jong persoon die deze hobby heeft. Mijn leeftijd is 81. Heb vele beelden gehad. Helaas vorig jaar allemaal weggedaan. Wat had ik U deze graag willen geven. Helaas! Ik wens U nog vele gezonde jaren toe.

  A. Revenberg

 3. Goh, dit vind ik nou mooi om te lezen. Het zolder even bekeken, trof daar een doos met beeldjes aan die nog van mijn moeder zijn geweest. Ik zal ze z.s.m. uw kant op sturen, ik raad u aan het grote beeld een mooi plekje in de huiskamer te geven.
  In ieder geval gefeliciteerd en moge de heer met u zijn.

  Dinie

Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.