Matthäus Passion in Zieuwent

Deel dit bericht

ZIEUWENT – De Matthäus Passion van het oosten wordt jaarlijks op Goede Vrijdag (19 april) opgevoerd in Zieuwent. Deze traditie is inmiddels stevig verankerd in de regio. De professionele uitvoering staat onder leiding van dirigent Emile Engel en vindt plaats in de Sint-Werenfriduskerk.

Aan de productie werken ieder jaar internationale musici mee. Tijdens de uitvoering wordt gebruikgemaakt van lichteffecten om de grote emotionele kracht van het lijdensverhaal te ervaren. Het publiek komt uit heel Nederland om deze uitvoering van de Matthäus Passion te beleven.

“Met afstand de mooiste Matthäus die we gezien hebben. Ik heb vele uitvoeringen van Bach Passion bezocht in ruim 50 jaar, maar deze van vanavond spande echt de kroon”. Het bijzondere aan deze uitvoering is de samenwerking met het kinderkoor van de plaatselijke basisschool. Het kinderkoor vormt de coro repinie van het openingskoor van het eerste deel. Deze samenwerking staat in het kader jongeren te interesseren voor klassieke muziek en in het bijzonder de Matthäus Passion. De passie in Zieuwent is een beleving!

Kaarten verkrijgbaar via www.paaspopklassiek.nl

Datum En Tijd
vr 19 april 2019
19:30 – 23:00 uur

Locatie
St Werenfriduskerk
Dorpsstraat 41
7136 LG Zieuwent

    Advertenties
    Deel dit bericht


    Geef een reactie.

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.