Meerdere donaties maken aanschaf kinderonderstellen mogelijk


LICHTENVOORDE – In de afgelopen jaren heeft de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde meerdere donaties ontvangen die ten gunste moesten komen van de CorsoKIDS. Er is lang nagedacht hoe deze gelden te besteden en uiteindelijk is besloten om er vijf kinderonderstellen voor aan te schaffen. Drie van de vijf onderstellen lopen dit jaar al mee in het corso.

Toen Groep Te Vruchte stopte met wagenbouwen schonken zij een geldbedrag aan de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde. Henk te Vruchte: “Toen we stopten hebben we een deel van de opbrengst van de boedel geschonken aan SBL. Het idee kwam van mijn vader Aloys te Vruchte, oprichter van onze corsogroep en tevens erelid van SBL. Hij was er groot voorstander van om kinderen op zo jong mogelijke leeftijd al zelf een wagen te laten bouwen. Bepaalde tradities moet je in stand houden. Dit draagt daar aan bij. Afgelopen jaar is hij overleden, maar ik weet zeker dat hij dit geweldig had gevonden. Ik zie het als een eerbetoon aan mijn vader.”

Jeugd stimuleren
Groep ’91 is ooit ontstaan uit een vriendengroep die op jonge leeftijd begon met wagens bouwen. Toen zij stopten besloten ze het overgebleven geld beschikbaar te stellen ten gunste van CorsoKIDS. Ard Schenk: “Wij waren zelf een jaar of 16, 17 toen we onze eerste grote wagen bouwden. Wij hopen dat de aanschaf van deze onderstellen kinderen stimuleert om het bouwen van een corsowagen op jonge leeftijd op te pakken.” Harold Goossens van Zomermarkt Radio 2015 sluit zich hier bij aan. “Wij hebben tijdens de Zomermarkt in 2015 geld ingezameld voor de corsojeugd en zijn erg tevreden met deze bestemming.”

Onderstellen lenen
Herman ter Haar is erg blij dat de weldoeners achter de keuze van Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde staan. “Met het bedrag van deze drie partijen en een sponsoring van Draaikrans-online.nl uit Aalten hebben we vijf prachtige onderstellen kunnen kopen. Kinderen kunnen deze bij ons lenen zodat zij een wagen kunnen bouwen en mee kunnen doen aan het corso”, aldus Herman.

Advertenties


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.