Mengerink blij met de integratie bieb in Marianum


GROENLO – Directeur Ton Mengerink van de bibliotheken Oost-Achterhoek is blij met de integratie van de Groenlose bibiotheek in Marianum. Bij de officiële start van de grootscheepse renovatie zei hij uiterst content te zijn met de toekomstige nieuwe plek binnen de school aan de Deken Hooimansingel. Maart 2017 is het zover.

“We zitten nu in een straat waar niks gebeurt en we gaan naar een plek waar de hele dag door iets te  doen is. Aan het eind van de middag is de bibliotheek ook open en op een avond in Marianum ook. We gaan een internetcafé bieden en een filmhuis.” En de integratie gaat volgens Mengerink nog verder. Het ligt in de bedoeling dat de bibliotheek ook lessen gaat geven in mediawijsheid, zoals ‘welke internetsites geven betrouwbare informatie’ en ‘hoe vind je de informatie die je nodig hebt’.

Ook aan de kant van Marianum wordt de integratie opgezocht. Met behulp van de gehanteerde leeskalenders voor de vakken, weet de bibliotheek precies welke boeken zij op voorraad moeten nemen. De Marianumpas wordt ook de biebpas waarmee leerlingen het boek kunnen lenen die zijn nodig hebben.

Gepubliceerd op