Mirjam en Stef Reusen starten streekproductenwinkel


Gepubliceerd op

GROENLO – De Streekmarkt Hart van Grolle in Groenlo krijgt er na bakker Nales en slager-groenteboer Gosselink weer een ondernemer bij: Reusen Streekproducten. Mirjam en Stef Reusen gaan er gezonde en eerlijke verse producten verkopen, die door boeren en tuinders uit onze eigen streek zijn geproduceerd. “We willen hiermee de regionale economie een impuls geven.”

Mirjam en Stef Reusen zetten een opmerkelijke stap, door naast hun administratie- en belastingadvieskantoor een streekproductenwinkel te starten in de nieuwe streekmarkt aan de Beltrumsestraat in Groenlo. “Toen Hans en Margriet Kamperman hun plannen voor deze streekmarkt ontvouwden, waren we direct enthousiast. Een interview met Hans in het blad Change maakte dit enthousiasme vervolgens nog groter”, vertelt Mirjam Reusen. “Dit initiatief springt prachtig in op de trend dat mensen verantwoorde willen leven en daarom kiezen voor vertrouwde en gezonde producten. En voor die producten hoef je niet ver te reizen, ze worden gewoon in onze eigen streek gemaakt! Door de boeren en tuinders in ons mooie buitengebied, maar ook door molenaars en andere ambachtsbedrijven.

Achterhoekse vakmensen
Stef Reusen bezoekt vanuit zijn vak als administratie- en belastingadviseur regelmatig boeren, tuinders en ambachtslieden. “Als het op streekproducten aankomt, heeft de Achterhoek alles te bieden! In onze streek zijn vakmensen op een geweldige, eerlijke manier met hun bedrijf en hun producten bezig. Ze willen het beste voor hun dieren, gewassen en hun klanten. Met onze nieuwe streekproductenwinkel brengen we de producten van deze ondernemers binnen handbereik van heel veel mensen: Grollenaren, winkelend publiek uit andere kernen, gasten van Marveld Recreatie en de vele toeristen die Groenlo Vestingstad bezoeken. Bijkomstig effect: door producten uit de streek te kopen, draag je als consument bij aan je eigen regionale economie en leefbaarheid. Broodnodig in deze tijden.”

Opening begin 2015
De aannemer levert de winkel eind 2014 op. Doel is vervolgens om de streekproductenwinkel begin 2015 te openen. Mirjam gaat de winkel vervolgens bemensen. Voor het echter zover is, moet er nog veel werk worden verzet. Mirjam: “We zijn op dit moment bezig met het maken van tekeningen, het ontwerpen van een huisstijl en het inventariseren van de benodigde winkelinrichting. Daarnaast zoeken we de komende tijd contact met verschillende boeren, tuinders en ambachtslieden die ons gaan beleveren. Daarbij leggen we de lat hoog. We willen in alles kwaliteit uitstralen: de sfeer in onze winkel, de aankleding en de smaak van onze producten. Deze winkel moet volop beleving presenteren!”

In hun winkel willen Mirjam en Stef een heel scala aan streekproducten gaan verkopen. “We zijn er nog niet helemaal uit wat we precies willen aanbieden, maar in ons assortiment komen sowieso zuivelproducten als melk, boter, kaas en yoghurt, ambachtelijk gemalen meel, jam, mosterd, Achterhoekse wijnen, likeurtjes en bieren en vers gebrande noten. Daarnaast gaan we van onze producten cadeaupakketten samenstellen en staan ook seizoenartikelen in de schappen. Zonnebloemen bijvoorbeeld gaan onze winkel in de zomer extra kleur geven.” Stef en Mirjam doen de komende maanden regelmatig verslag van de ontwikkelingen rond hun streekproductenwinkel.