Muziekvereniging Groenlo ontvangt 1.000 euro


Gepubliceerd op

WINTERSWIJK/GROENLO – Tijdens de maandelijkse bijeenkomst van Netwerkgroep De Compagnie heeft voorzitter André Onnink een cheque van € 1.000 overhandigd aan Marieke Ressing van Muziekvereniging Groenlo. De Vereniging Aangepast Sporten Achterhoek en De Kledingbank Winterswijk ontvingen beiden een cheque van € 100.

Begin oktober heeft Netwerkgroep De Compagnie verengingen, stichtingen, organisaties en goede doelen opgeroepen om een project in te dienen en kans te maken op een cheque van € 1.000. Voorzitter André Onnink: “In totaal hebben we 14 aanvragen binnengekregen. Daarvan hebben we er drie uitgekozen die hun aanvraag mochten presenteren. Onze leden hebben vervolgens gestemd. De uitslag lag heel dicht bij elkaar, maar uiteindelijk heeft Muziekvereniging Groenlo de meeste stemmen gekregen en dus de cheque van € 1.000. Omdat we de andere twee aanvragers niet met lege handen naar huis wilden laten gaan, hebben wij hen een cheque van € 100 overhandigd.”

JeugdMuziekDag
Muziekvereniging Groenlo diende een aanvraag in voor het organiseren van een Jeugd Muziek Dag. Een evenement waarbij zij vier gastverenigingen uitnodigen om samen muziek te maken en van elkaar te leren. Op deze manier willen zij jeugd laten zien dat muziek maken leuk is en hopen zij de jeugdleden te behouden voor hun vereniging. Marieke Ressing van Muziekvereniging Groenlo reageert op het winnen van de cheque: “Wij vinden dit een heel mooi initiatief en met dit geld komen we een hele grote stap dichterbij het organiseren van het spektakel. Wij hopen dat ons initiatief over wordt genomen door de andere gastverenigingen, zodat het een terugkerend evenement wordt.”

Goede besteding
De Vereniging Aangepast Sporten Achterhoek (VASA) diende een aanvraag in voor het organiseren van het Nederlands Kampioenschap waterbasketbal. Monique Sikking nam namens VASA de cheque van €100 in ontvangst. “Wij zijn ook heel blij met deze cheque. Alle kleine beetjes helpen. Het zijn allemaal goede doelen en iedereen heeft een goede besteding.” Namens de Kledingbank Winterswijk namen Femke Koster en Erna Bergervoet de cheque in ontvangst. Zij willen graag nieuwe, verrijdbare kledingrekken aanschaffen. “Deze €100 is een mooi begin en wij sparen gewoon verder. Het was leerzaam om te doen want we hebben veel nieuwe ondernemers leren kennen. En het leuke is dat de netwerkgroep binnenkort een keer bij ons op bezoek komt voor een rondleiding.”

Over De Compagnie
Netwerkgroep De Compagnie is opgericht in mei 2012 en telt inmiddels ruim 30 leden uit onder meer Winterswijk, Groenlo en Lichtenvoorde. Hun belangrijkste doel is ondernemers te helpen om zichzelf en hun bedrijf te ontwikkelen. Het is een laagdrempelige en informele netwerkgroep waar informatie-uitwisseling, het opbouwen van een netwerk en gezelligheid belangrijke uitgangspunten zijn.

Voor meer informatie over de netwerkgroep zie www.netwerkgroepdecompagnie.nl