Nieuw dance event ‘Magic’ in City Lido


District East organiseert een nieuw dance event ‘Magic’ in City Lido

GROENLO – District East is een evenementenbureau dat zich focust op elektronische dance muziek. De organisatoren zijn twee jeugdvrienden Niek Lansink en Jeroen Koster, beiden geboren in Groenlo. Zij organiseren op zaterdag 9 april 2016 het dance event ‘Magic’ in City Lido. District East is ontstaan uit passie voor muziek en de motivatie om publiek op een ludieke manier te vermaken. Het moest een naam worden die lading heeft en met de streek verbonden is.

Niek ”Ik ben altijd al gek geweest van reizen en festivals bezoeken. In India bezocht ik Sunburn festival in Zuid-Afrika Rezonance, Synergy live en tal van trance party’s. Wat me altijd is bij gebleven is het “Kazantip” festival in Oekraïne. Dat festival duurde 14 dagen lang, er was een breed aanbod voor iedere liefhebber van elektronische dance muziek. Toen ik er rond liep, dacht ik echt “dit is cool, zoveel uniek ingerichte podia, beach bars en gekke kunstprojecten.”

Tijdens mijn reizen en festivals heb ik veel inspiratie opgedaan en ideeën opgeschreven voor een dance event. Ik heb mijn compagnon Jeroen benaderd met het idee om een dance event te organiseren in City-Lido te Groenlo. We begonnen direct te brainstormen en het event kreeg de naam Magic.

Jeroen “ Waar Niek veel ervaring en kennis opgedaan heeft in het buitenland heb ik juist veel evenementen in Nederland bezocht. Van grote dance evenementen zoals Qlimax, Q-base, Decibel tot aan kleinere festivals zoals Huntenpop. Bij elk evenement betrapte ik me er op dat ik vrij kritisch naar het totale concept keek van een evenement. Ook kreeg ik door dat ik oog had voor de kleinste details die een evenement tot een succes kan maken.

Tijdens het eerste event “Magic“ komen er maar liefst 14 Dj’s. Er zijn drie zalen ter beschikking met een glow in the dark aankleding. Er zal house, hardstyle en techno gedraaid worden. De grote zaal is voorzien van een groot ledscherm, lasershow en cocktailbar, daarmee zijn alle ingrediënten aanwezig voor een ‘magische avond.’

We willen de bezoekers een onvergetelijke ervaring meegeven. Wij organiseren, jij geniet.

De heren van District East hebben de ambitie om in de toekomst een outdoor dancefestival te organiseren in de omgeving van Groenlo met naar eigen zeggen “dingen doen die nog nooit gedaan zijn. Experimenteren met de aankleding en live acts. Events en horeca op een unieke manier samenbrengen”. Ze willen de bezoeker onderdeel laten worden van het event.

De eerste editie van Magic vindt plaats op zaterdag 9 april vanaf 22.00 uur in City- Lido. De headliners zijn DJ Jean, Sound Rush, Jason Payne en DJ Thera. De online kaartverkoop is €15,- ex fee en de leeftijd is 18+. Meer informatie kun je vinden op Facebook onder het event Magic of via District East Events.