Nieuwe expositie in Stadsboerderij Grolle


Gepubliceerd op

“Grollenaren: Wie ben ik?”

GROENLO – Veel bekende gezichten zullen aan u voorbij komen wanneer u de nieuwe expositie bezoekt in de Stadsboerderij Grolle. De kans is groot dat u familie, buren, iemand van school of een collega herkent op de vele foto’s, die er te zien zijn. De nieuwe expositie over Grollenaren zal veel gespreksstof opleveren: “Kijk, dat is toch de melkboer van vroeger. Oh, en dat is onze slager uit de Notenboomstraat, daar haalden wij altijd ons vlees. En die foto, dat is mijn schooljuffrouw van de lagere school.” De expositie “Grollenaren: Wie ben ik?” wordt gehouden in de maanden september en oktober.

De nieuwe expositie laat foto’s zien van Grollenaren, bekend en minder bekend. Mensen uit de middenstand, de politiek, de kerk, van school, klassenfoto’s, vrijwilligerswerk en sportverenigingen. Het leuke is dat de foto’s niet zijn voorzien van bijschriften. Dus dat betekent puzzelen geblazen. Wie ben ik? Dat is steeds de grote vraag. Bij de ene foto is het antwoord gemakkelijker dan bij de andere foto. En dat maakt deze expositie zo boeiend en bijzonder. Het neemt je mee in de tijd en brengt veel herinneringen terug. Voor sommige Grollenaren zal de expositie een persoonlijk tintje hebben omdat een familielid op één van de foto’s staat.

Kom helpen met het invullen van de ontbrekende namen
Natuurlijk zijn de bijschriften bij de foto’s wel beschikbaar. Dus mocht u het helemaal niet weten, dan is na te zoeken wie op welke foto staat. Daar ligt ook meteen de vraag van de vrijwilligers van de Stadsboerderij Grolle aan u. Uit de rijke fotocollectie van Henny Garstenveld is deze expositie samengesteld en bijna alle namen van de mensen op de foto’s zijn bekend. Echter ontbreken sommige namen nog en de vrijwilligers zouden het fantastisch vinden als u hen kunt helpen bij het vinden hiervan.

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.30 uur tot 16.30 uur. De entree is 2,00 euro, maar daarvoor krijgt u ook een lekker kopje koffie, thee of een glaasje fris. Ook inbegrepen is een rondleiding door dit historische pand. Het adres van de Stadsboerderij Grolle is Notenboomstraat 15 in Groenlo.

Voor meer informatie www.stadsboerderijgrolle.nl