Oproep aan Lichtenvoorde om mee te praten over nieuw activiteitenplein


Gepubliceerd op

Wethouder Marieke Frank: “De stem van Lichtenvoorde is voor ons heel belangrijk”

LICHTENVOORDE Een nieuw plein voor activiteiten in het centrum van Lichtenvoorde. Dat idee brachten veel mensen in bij het programma Geef Lichtenvoorde Kleur. De verplaatsing van de bibliotheek maakt dat de ruimte voor het plein vanzelf ontstaat. De komende twee weken kan iedereen reageren op de drie ideeën die voor de openbare ruimte van het plan Bonifatiushof-Nieuwmarkt zijn ingediend. Binnenkort kiest het college van Oost Gelre, mede op basis van de reacties, één idee dat verder wordt uitwerkt met een klankbordgroep.

De vraag voor een extra bijzonder plein in Lichtenvoorde komt niet uit de lucht vallen. Wethouder Marieke Frank van Geef Lichtenvoorde Kleur vertelt: “Lichtenvoorde is een echt evenementendorp. Daardoor is de druk op het centrum soms hoog. Ook leent niet elk evenement zich voor de Markt, waar ook al de nodige terrassen staan. Op het plein moeten evenementen kunnen plaatsvinden. Verder is er ruimte voor parkeren dicht bij het centrum van het dorp. Maar het is vooral de bedoeling dat iedereen er in het dagelijks gebruik ook prettig gaat vertoeven.”

In gesprek met klankbordgroep en omwonenden
Wethouder Frank: “Sinds kort hebben we een heel enthousiaste klankbordgroep. De klankbordgroep bestaat uit 7 betrokken Lichtenvoordenaren met elk een andere achtergrond. Zij geven ons dit voorjaar advies over de voorstellen en gaan samen met het te kiezen bedrijf de inrichting van het activiteitenplein verder uitwerken. Ook blijven we nadrukkelijk in gesprek met de direct omwonenden van de Nieuwe Maat, Bonifatiushof en de Nieuwmarkt. Ons uitgangspunt is en blijft dat het voor hen ook in de toekomst prettig wonen is op deze straks nog mooiere plek.”

Samen verder uitwerken
“Ik ben heel blij met de inzet om van het activiteitenplein iets unieks te maken. De stem van Lichtenvoorde is voor ons heel belangrijk in dit proces, net als bij alle andere projecten van het programma Geef Lichtenvoorde Kleur. Daarom geven we nu iedereen de kans om te reageren op de eerste ideeën van de drie bedrijven die we hebben aangeschreven. Alle inbreng is welkom. Ik wil tot slot wel benadrukken dat dit echt pas eerste ideeën zijn. Op sommige punten hebben de bedrijven de vrijheid gepakt en de grenzen van onze uitgangspunten opgezocht. Het zijn dus ook wat ons betreft zeker geen definitieve plaatjes!” aldus Marieke Frank.

Reageer uiterlijk 13 maart op de ideeën!
De gemeente heeft drie bedrijven gevraagd om een poster te maken van hun ideeën. Deze posters zijn in te zien op www.facebook.com/geeflichtenvoordekleur en www.geeflichtenvoordekleur.nl. De posters hangen ook in de hal van het gemeentehuis (Varsseveldseweg 2 in Lichtenvoorde). Reageren kan via een reactie op Facebook, een e-mail naar communicatie@oostgelre.nl of via het papieren formulier bij de posters in het gemeentehuis. Reageren kan tot uiterlijk 13 maart.

Belangstellenden kunnen laten weten welke aandachtspunten zij hebben, of aangeven welk onderdeel van een ontwerp zij belangrijk, mooi of goed vinden. Uiteraard mag ook de voorkeur voor een bedrijf worden uitgesproken, maar dat hoeft niet per se.

Vervolgproces
De gemeente verzamelt alle reacties die binnenkomen. Ze worden ook meegegeven aan de klankbordgroep. Die adviseert het college van B&W bij het maken van een keuze voor één van de bedrijven. Begin april krijgt één bedrijf de opdracht. Dat bedrijf gaat samen met alle betrokkenen het ontwerp verder uitwerken. De bedoeling is om het activiteitenplein aan te leggen als de bebouwing van Nieuwmarkt fase 3 klaar is. Naar verwachting wordt hiermee dit najaar gestart. Dit begint met de bouw van de nieuwe bibliotheek. Het afronden van fase 3 kan enkele jaren duren.

Meer informatie
Mensen met vragen over de nieuwe inrichting van de Bonifatiushof-Nieuwmarkt kunnen hun vraag stellen aan Marieke Bluemer. Marieke is projectleider van Geef Lichtenvoorde Kleur. Ze is bereikbaar op telefoonnummer (0544) 39 36 62 of via een e-mail naar m.bluemer@oostgelre.nl.


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.