Regionale Jeugdbrandweerwedstrijden VNOG.


Gepubliceerd op

Afgelopen zaterdag d.d. 5 maart zijn de traditionele Regionale Jeugdbrandweerwedstrijden VNOG gehouden op het ASK terrein van Defensie in ’t Harde (Veluwe). Hierbij is gestreden om de Koos Scherjon Wisseltrofee. Koos Scherjon is de regionaal brandweercommandant, van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG).

Scenario:
Er was een scenario geënsceneerd dat er een tank tegen een gevel van een gebouw was gereden en daarbij brand was ontstaan. In het bebouw waren twee personen van de technische dienst aan het werk en door de klap was er een vloeistofvat omgevallen en brand ontstaan. De chauffeur was niet gewond maar wel in paniek, de twee medewerkers in het gebouw hadden lichte brandwonden. Voor velen een scenario welke niet elke dag plaats vind. Voor de Jeugdbrandweer verenigingen een prachtige dag op in een militair terrein waar je als normale burger niet binnen komt. Om het Militair- terrein te mogen betreden gelden er strenge Veiligheidsmaatregelen, die in acht moesten worden genomen.

Doel:
Brandweer kwam ter plaatse en moet zo snel mogelijk de situatie beheersbaar maken en zowel aandacht schenken aan de eigen brandweer collega’s, gewonden aanwezigen en het beperken van de schade. De 7 ploegen vervulden de opdracht op een professionele wijze in en het niveau was volgen de jury leden op een goed niveau, echter zijn er altijd leermomenten. De 18 + ploeg van de jeugdbrandweer Oost Gelre deed niet mee om de wisseltrofee, maar de groep is zo gedreven en wilde deze wedstrijden spelen om ervaarring op de doen.

Organisatie:
De wedstrijden om de Koos Scherjon Wisseltrofee zijn voor 5 jaar geleden voor het eerst georganiseerd door de Jeugdbrandweer Oost Gelre en inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement binnen de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG).

Eindstand:
1e  team aspiranten LD-1, ASP LD – Putten / Ermelo.
2e  team Harderwijk.
3e  team Zutphen.
4e team Apeldoorn.
5e team aspiranten LD- 3 / Oost Gelre.
6e team aspiranten LD2, ASP LD / Ermelo / Putten.
7e team 18 + aspiranten LD- 1 Oost Gelre. Niet voor de wedstrijd.

Foto: PR
Foto: PR