Sfeervolle Midwinterhoornwandeling in Groenlo

GROENLO -Op dinsdagavond 23 december 2014 wordt al voor de zesde keer in successie een sfeervolle midwinterhoornwandeling gehouden in het vestingstadje Groenlo. In 2009 hebben Jos Spieker en Erik Mentink de koppen bij elkaar gestoken samen met Tom Rooks van Bar de lange Gangen hebben toen voor het eerst deze midwinterhoornwandeling georganiseerd. Dat werd meteen al een succes, mede door het flinke pak sneeuw dat er toen lag. Door de honderden waxinelichtjes zag het er bovendien sprookjesachtig uit. In 2010 werd de midwinterhoornwandeling wederom onder winterse omstandigheden gehouden. Ook toen een pak sneeuw. In 2011en 2012 was het de regen die een beetje spelbreker was en vorig jaar speelde de harde wind de organisatie parten. Maar desondanks deden er in 2013 ruim 800 mensen mee.

Van alles te zien
De midwinterhoornwandeling in Groenlo op 23 december kenmerkt zich niet alleen door de honderden potjes met waxinelichtjes die er langs de route staan. Maar ook door de vele verrassingen die de deelnemers onderweg tegen komen. De midwinterhoornblazers staan op telkens zeer verrassende plekken. Dit jaar heeft de organisatie maatregelen genomen om opstoppingen bij het pauzepunt te voorkomen. Het pauzepunt is nu bij de muziekkoepel en het terrein zal mooi verlicht zijn door de vele fakkels. Hier ontvangen de deelnemers ook gratis gluhwein en/of warme chocolademelk.

Aansluiten
Steeds meer instanties en verenigingen verlenen hun medewerking. Zo doen dit jaar toneelvereniging DITO mee. Er zijn twee koren te weten zangroep Colorful en de vocalgroup Miss Sonance. Zij zullen met een passend reportoire leuke optredens verzorgen. U kunt tijdens de wandeling ook zo maar oog in oog komen te staan met de soldaten van de Compagnie Grolle. Maar ook toeristische bezienswaardigheden worden aangedaan. Zo zullen de
Stadsboerderij, Huijs Basten Asbeck en de Oude Calixtuskerk onderdeel vormen van de route. Dit jaar is het Graafschap College in de route opgenomen, een prachtig gebouwencomplex midden in het historische centrum van Groenlo. Daar waar ooit vele Grollenaren naar de bewaarschool gingen.
Midwinterhoornblazers groep ’t Slat uit Beltrum zal op verschillende plekken de midwinterhoorn over de vesting Groenlo laten schallen. De Vestingstad Express zal pendelen vanaf recreatiecentrum Marveld. Scouting Groenlo zal de
honderden waxinelichtjes plaatsen.

Nieuw
Zoals gezegd een aantal wijzigingen t.o.v. vorig jaar. Er kan nu gestart worden tussen 19.00 uur en 20.00 uur op het plein van de Oude Calixtus. Daar krijgt men aanwijzingen hoe te lopen. Het is namelijk de bedoeling dat de route zonder routeblaadje wordt gelopen. Er worden zoveel potjes met waxinelichtjes neer gezet dat het een langs sliert wordt en de deelnemers hoeven de lichtjes alleen maar te volgen aldus Erik Mentink.

Op het eindpunt in de Oude Calixtus zal er gratis soep zijn, die geserveerd wordt door de leden van de Compagnie Grolle.. Het belooft een sfeervolle tocht te worden op 23 december in Groenlo waarbij neerdwarrelende sneeuw misschien de slagroom op de taart kan zijn. De klanken van de midwinterhoorns zullen u op 23 december in Groenlo in de juiste kerstsfeer brengen.

Voor meer info kijk op www.groenlovestingstadpromotion.nl. Deze midwinterhoornwandeling is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Oost Gelre, de Stichting Geniet Stad Groenlo en de vele vrijwilligers.

    57total visits,3visits today    Bron: www.groenlovestingstadpromotion.nl