Sfeervolle Midwinterhoornwandeling in Groenlo

met lichtjesroute door de vesting

Op woensdagavond 21 december 2016 wordt al weer voor de achtste keer in successie een sfeervolle midwinterhoornwandeling gehouden in het vestingstadje Groenlo. De vele verrassende plekjes van het vestingstadje lenen zich bij uitstek voor deze sfeervolle wandeling. De deelname is GRATIS.

Van alles te zien
De midwinterhoornwandeling in Groenlo op woensdag 21 december kenmerkt zich niet alleen door de honderden potjes met waxinelichtjes die er langs de route staan. Maar ook door de vele verrassingen die de deelnemers onderweg tegen komen. Ook de midwinterhoornblazers staan op telkens zeer verrassende plekken.

Er kan er gestart worden van 18.30 uur tot 20.00 uur vanaf het plein van de Oude Calixtus. Dit jaar zitten er weer een aantal ontzettend leuke verrassingen in. Welke dat zijn houden we nog even voor ons aldus Erik Mentink die samen met Jos Spiekker tekent voor de organisatie. Op het pauzepunt ontvangen de deelnemers net als andere jaren gratis glühwein en/of warme chocolademelk. Ook is de Sociëteit Grolse Wanten met de Grolse wanten, sjaals en mutsen hier aanwezig.

Bordjes
Het is een bewegwijzerde route en u hoeft alleen maar de richting van de ‘kerstboompjes’ te volgen. De route is ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.
Er kan zoals gezegd gestart worden tussen 18.30 uur en 20.00 uur op het plein van de Oude Calixtus. Daar krijgt men aanwijzingen hoe te lopen. Er worden zoveel potjes met waxinelichtjes neer gezet dat het een langs sliert wordt en de deelnemers hoeven de lichtjes alleen maar te volgen. “We hebben de editie van 2016 wel moeten opschalen om te zorgen dat er geen opstoppingen komen”, aldus Erik Mentink.

Op het eindpunt in de Kevelderstraat zal er gratis soep zijn, die geserveerd wordt door de leden van de Compagnie Grolle. Het belooft een sfeervolle tocht te worden op woensdag 21 december in Groenlo waarbij de neerdwarrelende sneeuw misschien de kers op de taart kan zijn. De klanken van de midwinterhoorns zullen u op 21 december in Groenlo in de juiste kerstsfeer brengen.

Voor meer info kijk op www.groenlovestingstadpromotion.nl (Vestingstad nieuws) of de Facebookpagina Vestingdagen Groenlo

    34total visits,1visits today    Bron: www.streekgids.nl - Heb je nieuws en/of tips.