Signaalpaal geplaatst voor veilige oversteek op vernieuwde Borculoseweg


Gepubliceerd op

GROENLO – Vrijdagmiddag 21 juni werd door leerlingen van de voormalige Watermolenschool, de aanwonenden en de aannemer de Borculoseweg officieel geopend. De feestelijk opening vond plaats op het parkeerterrein bij de Aldi. Daar kon iedereen wat te drinken en een bakje friet krijgen.

Vincent Lette van de gemeente Oost Gelre begon zijn openingswoord met het feit dat Jan Brinkman er niet is. “Jan is bewoner van Den Koem en ‘aanstichter’ van alles. In 2015 kreeg toenmalig wethouder Rene Hoijtink appjes en mailtjes van Jan waarin hij vertelde dat de Borculoseweg onveilig is. Ik ben 4 jaar geleden bij Jan geweest en toen vertelde hij dat de weg veel beter en veiliger kon. Daarna is er een klankbordgroep gestart waarin onder andere het GOV, de Watermolen, buurtbewoners en Welgelegen zeggenschap hadden. We zijn toen begonnen met het verzamelen van wensen en ideeën en hebben gekeken of deze pasten bij de kaders die de gemeente heeft. De buurt had een aantal eisen opgesteld waaraan de gemeente moest voldoen en dat is vrij uniek. Aan die eisen is het college en raad op ingegaan”, vertel Lette en vroeg speciaal voor Jan Brinkman een applaus van alle aanwezigen.

De Watermolenschool had tot voor enkele jaren geleden zijn thuisbasis aan de Borculoseweg. Inmiddels zijn de leerlingen verhuisd naar de Wheme waar de school de naam Watermolen heeft gekregen. Cilia Stoltelder, directrice van de Watermolenschool vroeg zich in 2015 hardop af “Hoe krijgen we de kinderen na de verhuizing veilig aan de andere kant van de Borculoseweg”? De gemeente was bereidwillig om mee te denken. “We zijn gestart met leerlingen uit groep zeven en acht om signalen te maken die op een paal komen en laten zien dat er een oversteekplaats is”, verteld Cilia.

De ‘signaalpaal’, die staat aan de Borculoseweg bij de ingang van de Halve Maanweg, is onthuld door leerlingen en aanstaande maandag zal er net zo’n paal worden geplaatst aan de Eibergseweg bij Brouwernӧs.

Bron: Streekgids.nl
Foto: Marcel Houwer


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.