Sint Maartenprijs 2017 voor Wilma van der Donk

GROENLO – Elk jaar werd tijdens de Sint Maartenviering een prijs uitgereikt. Dit is voor mensen die in navolging van het gedachtegoed van Sint Maarten hun tijd en energie in andere mensen steken.

Peter Pothof, voorzitter van de beleidsadviesgroep Diaconie vertelt: “De prijs wordt uitgereikt aan de organisatie of persoon die zich heeft ingezet voor een bijzonder diaconaal doel. Sint Maarten staat door het delen van zijn mantel met een bedelaar symbool voor de diaconie. Soms zijn projecten in het oog springend en soms wat minder zichtbaar. Altijd in het licht van verbinden van mensen en dienstbaar zijn aan mensen die aandacht en hulp nodig hebben”.

Vandaag mocht Wilma van der Donk, samen met de vrijwilligers om haar heen, de prijs in ontvangst nemen. Zij heeft het initiatief genomen om statushouders uit Eritrea de mogelijkheid te geven om wekelijks bij elkaar te komen in de Calixtusbasiliek.

Dit initiatief wordt door de Eritreeërs bijzonder gewaardeerd; zij kunnen in hun eigen taal en met hun eigen rituelen een kerkdienst houden. Een warm welkom!

  • [0] Tekst: Streekgids.nl
  • [1] Foto's: René van den Mosselaar

136total visits,1visits today
Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.