Slag om Grolle: vanaf 1 juni Vroege Vogel korting


GROENLO – Vanaf 1 juni start de kaartverkoop voor de zesde editie van de Slag om Grolle. Via de site www.slagomgrolle.nl kunnen tot 31 augustus dagtickets gekocht worden met 30% korting: € 10,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tot en met 11 jaar (plus servicekosten). Per 1 september gaan de prijzen omhoog naar € 12,50 en € 3,-.

Tijdens de Slag gelden online dezelfde toegangsprijzen als aan de kassa: € 15,- en € 5,-.  Parkeren tijdens de Slag kost € 5,- en dit is inclusief pendelbus vanaf de parkeerplaats naar de ingang. Kaartjes hiervoor zijn contant te koop bij de parkeerplaatsen zelf. De Slag om Grolle vindt dit najaar plaats op 20, 21 en 22 oktober in en rondom de vestingstad Groenlo. De Slag, de kinderspelen, de binnenstad en de kampementen, zijn het hele weekend toegankelijk voor bezoekers. Voor meer informatie kijk op www.slagomgrolle.nl en de facebookpagina van de Slag.

1500 re-enactors vanuit Duitsland tot Australië
De 6e editie van de Slag om Grolle kent het grootste deelnemersveld ooit. Deden in 2005 rond de 500 re-enactors (acteurs)  mee, in 2017 zijn dat er circa 1500 met meer dan 13 nationaliteiten: van Duitsland tot Australië. De Slag om Grolle is daarmee het grootste 17e-eeuwse historisch nagespeelde evenement van Europa.  De Slag bestaat uit het zo historisch verantwoord mogelijk herleven van de belegering en de bevrijding van de ‘Stat Grol’ door Prins Frederik Hendrik op de Spanjaarden in 1627.

De Slag om Grolle 2017: het verhaal
In de editie van 2017 wordt de beleving van de Slag om Grolle vergroot ten opzichte van de vorige edities. In en om de stad kan de bezoeker het verhaal van de Slag om Grolle meebeleven en is de bezoeker getuige van de beleving van soldaten, de burgerij, de notabelen in de stad, de handelslui, de geestelijkheid, de boeren en buitenlui, kinderen en jeugd. Een spannend verhaal dat in elkaar grijpt en tot een climax komt tijdens de slag. Welkom in 1627!

Gepubliceerd op